ΑρχικήinetΑυτά τα hacks μπορεί να επιτρέψουν jailbreaking της κονσόλας PS5

Αυτά τα hacks μπορεί να επιτρέψουν jailbreaking της κονσόλας PS5

Οι hacker μπορεί να έκαναν μερικά μεγάλα βήματα προς το πιθανό jailbreaking του PS5 το Σαββατοκύριακο, με την ομάδα Fail0verflow να ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αποκτήσει κλειδιά root για το PS5, που τους επιτρέπουν να αποκρυπτογραφήσουν το firmware της κονσόλας.

jailbreaking

Δείτε επίσης: Call of Duty: Vanguard παρουσιάζει τις νέες δυνατότητες του PS5 DualSense

Επιπλέον ο Andy Nguyen, μηχανικός ασφαλείας στην Google που είναι περισσότερο γνωστός με το ψευδόνυμό του theflow0, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων εντοπισμού σφαλμάτων του PS5 το Σαββατοκύριακο. Και τα δύο exploits εντοπίστηκαν από το Wololo.net.

Τα δύο exploits είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα λόγω του επιπέδου πρόσβασης που δίνουν θεωρητικά στο λογισμικό του PS5. Το αποκρυπτογραφημένο firmware το οποίο είναι δυνατό μέσω των κλειδιών του Fail0verflow, θα επέτρεπε δυνητικά στους hacker να αναθεωρήσουν περαιτέρω το λογισμικό PS5 και ενδεχομένως να αναπτύξουν είδη hacks που επιτρέπουν πράγματα όπως η εγκατάσταση Linux, εξομοιωτών ή ακόμα και πειρατικών παιχνιδιών όπως σε προηγούμενες κονσόλες Sony.

Δείτε ακόμα: Σύντομα στα PlayStation 5 θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Apple Music

PS5

Προφανώς η Sony θέλει να εμποδίσει τους χρήστες να κάνουν τέτοιου είδους πράγματα και είναι επόμενο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτά τα exploits να φτάσουν στο ευρύτερο κοινό, εκτός από την προσπάθεια να επιδιορθώσει τα τρωτά σημεία.

Προς το παρόν τα δύο exploits δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλη αλλαγή για τους κατόχους PS5, δεν υπάρχει κάποιο jailbreak του PS5 διαθέσιμο σήμερα και ούτε ο Nguyen ούτε η Fail0verflow έχει δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες των αντίστοιχων hacks της, ούτε είναι καν σαφές αν θα το κάνει ποτέ.

Δείτε επίσης: Το απόθεμα της Amazon για το PlayStation 5 τελείωσε

Ο Nguyen έχει ήδη πει ότι δεν έχει «κανένα σχέδιο αποκάλυψης» του hack του, ενώ το Wololo.net σημειώνει ότι η ομάδα Fail0verflow καθυστέρησε να δημοσιεύσει τα hacks της κονσόλας τελευταίας γενιάς PS4 έως ότου η Sony διόρθωσε τα σφάλματα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό τίποτα από αυτά να μην οδηγήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στο επίπεδο hacking του PS5.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS