ΑρχικήsecurityPlay ransomware: Διαρρέει data που έχουν κλαπεί από την πόλη του Όκλαντ

Play ransomware: Διαρρέει data που έχουν κλαπεί από την πόλη του Όκλαντ

Η ομάδα Play ransomware άρχισε να εκθέτει δημόσια ευαίσθητες πληροφορίες που εκλάπησαν από την πόλη του Όκλαντ της Καλιφόρνιας σε μια ανησυχητική κυβερνοεπίθεση.

Play ransomware
Play ransomware: Διαρρέει data που έχουν κλαπεί από την πόλη του Όκλαντ

Η επιχείρηση Play ransomware, αρχικά διέρρευσε ένα τεράστιο αρχείο RAR πολλαπλών τμημάτων 10 GB που περιέχει εμπιστευτικά έγγραφα, στοιχεία εργαζομένων, διαβατήρια και ταυτότητες.

Δείτε επίσης: Indigo: Μια ρωσική ομάδα hacking είναι υπεύθυνη για την παραβίαση

Οι κακόβουλοι χάκερ διακήρυξαν στον ιστότοπο διαρροής δεδομένων τους: “Αποκαλύψαμε 10 GB προσωπικών και εμπιστευτικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών αρχείων, ταυτοτήτων, διαβατηρίων, πλήρων στοιχείων εργαζομένων, ακόμη και αναφορών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Χθες, ο Δήμος εξέδωσε νέα δήλωση στην οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να ενημερώνει όλους εκείνους των οποίων τα προσωπικά δεδομένα εκτέθηκαν σε κίνδυνο.

“Ενώ η έρευνα για το εύρος του περιστατικού που επηρεάζει την πόλη του Όκλαντ παραμένει σε εξέλιξη, πρόσφατα μάθαμε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος έχει αποκτήσει ορισμένα αρχεία από το δίκτυό μας και σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες“, ανέφερε η πόλη του Όκλαντ σε δήλωση.

“Συνεργαζόμαστε με τρίτους ειδικούς και αρχές επιβολής του νόμου για αυτό το ζήτημα και παρακολουθούμε ενεργά τις αξιώσεις μη εξουσιοδοτημένων τρίτων για να διερευνήσουμε την εγκυρότητά τους. Εάν διαπιστώσουμε ότι εμπλέκονται προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε ατόμου, θα ειδοποιήσουμε αυτά τα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία .”

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Δήμος υπέστη επίθεση ransomware που προκάλεσε την απενεργοποίηση όλων των συστημάτων πληροφορικής μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Tο AI Chatbot του Bing μπορεί να γίνει πειστικός scammer

Παρόλο που δεν προκλήθηκε βλάβη στο 911 και σε άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η επίθεση προκάλεσε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων διακοπών του τηλεφωνικού δικτύου, καθώς και διακοπή των διαδικασιών πληρωμής, των συστημάτων έκδοσης αδειών και των πρωτοκόλλων επεξεργασίας εκθέσεων.

Δείτε επίσης: BetterHelp: Πρόστιμο «για κοινή χρήση δεδομένων πελατών»

Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμους πόρους και να ενεργοποιήσει γρήγορα το προσωπικό έκτακτης ανάγκης, η πόλη του Όκλαντ κήρυξε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό τους έδωσε την άδεια να επισπεύσουν οποιεσδήποτε παραγγελίες για υλικά ή εξοπλισμό που απαιτούνται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS