Αρχικήinet13χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του TikTok Benadryl challenge

13χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του TikTok Benadryl challenge

Ένα 13χρονο παιδί από το Οχάιο έχασε τη ζωή του αφού “πήρε πολλά χάπια”, προσπαθώντας να ακολουθήσει ένα δημοφιλές αλλά άκρως επικίνδυνο TikTok challenge με το όνομα “Benadryl challenge”.

Ο Jacob Stevens συμμετείχε στο challenge του TikTok με μερικούς φίλους του στο σπίτι, παίρνοντας μεγάλη δόση του αντιισταμινικού. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του εφήβου ότι δεν θα ξυπνούσε ποτέ. Σύμφωνα με τo WSYX, ο Jacob βρισκόταν σε αναπνευστική υποστήριξη για σχεδόν μια εβδομάδα πριν πεθάνει.

TikTok Benadryl challenge

Το 2020, το Food and Drug Administration των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα του Benadryl challenge στο TikTok, τονίζοντας ότι η υπερβολική δόση του Benadryl μπορεί να οδηγήσει σε “σοβαρά προβλήματα καρδιάς, επιληψίες, κώμα ή ακόμη και θάνατο“.

Δείτε επίσης: Milk Crate Challenge: Το viral challenge που προκαλεί τραυματισμούς

Σε μια δήλωση στο CNN, το TikTok είπε: “Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Στο TikTok, απαγορεύουμε και αφαιρούμε περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνη συμπεριφορά έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητάς μας. Δεν έχουμε δει ποτέ αυτού του είδους το content trend στην πλατφόρμα μας και έχουμε μπλοκάρει τις αναζητήσεις για χρόνια για να αποθαρρύνουμε τη συμπεριφορά αντιγραφής. Η ομάδα των 40.000 επαγγελματιών ασφαλείας μας εργάζεται για την αφαίρεση όσων παραβιάζουν τις Οδηγίες κοινότητας και ενθαρρύνουμε την κοινότητά μας να αναφέρει οποιοδήποτε ανησυχητικό περιεχόμενο ή λογαριασμούς“.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τον ισχυρισμό του TikTok ότι δεν έχει δει ποτέ αυτό το είδος περιεχομένου να γίνεται viral στην πλατφόρμα του. Πολλά επικίνδυνα challenges, τύπου Benadryl challenge έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είχε εκδώσει προειδοποίηση για το συγκεκριμένο challenge ήδη από το 2020.

Ο κατασκευαστής του Benadryl, Johnson & Johnson, χαρακτήρισε το TikTok challenge επικίνδυνο.

Κατανοούμε ότι οι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακούσει για μια διαδικτυακή «πρόκληση» που περιλαμβάνει την κακή χρήση ή κατάχρηση της διφαινυδραμίνης“, αναφέρει η ηλεκτρονική δήλωση.

Δείτε επίσης: TikTok “Invisible challenge”: Πώς το εκμεταλλεύονται οι hackers;

Το challenge, το οποίο περιλαμβάνει την κατάποση υπερβολικών ποσοτήτων διφαινυδραμίνης, είναι μια επικίνδυνη τάση και πρέπει να σταματήσει αμέσως. Τα προϊόντα BENADRYL® και άλλα προϊόντα διφαινυδραμίνης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας“, αναφέρει η εταιρεία.

Jacob Stevens
13χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του TikTok Benadryl challenge

Εργαζόμαστε με το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να αφαιρέσουμε περιεχόμενο που δείχνει αυτή τη συμπεριφορά“, προστίθεται στην ανακοίνωση. “Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε σε όλη τη βιομηχανία και με βασικούς ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης συμπεριφοράς“.

Ο πατέρας του άτυχου 13χρονου προειδοποιεί τους γονείς να προσέχουν τι κάνουν τα παιδιά τους.Να παρακολουθείτε τι κάνουν σε αυτό το τηλέφωνο. Μιλήστε τους για την κατάσταση. Θέλω να μάθουν όλοι για τον γιο μου“, είπε ο κ. Stevens μιλώντας για το θάνατο του παιδιού του λόγω του Benadryl challenge.

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι νέων ανθρώπων που συμμετείχαν σε επικίνδυνα challenges των social media.

Δείτε επίσης: Τα πιο επικίνδυνα social media challenges και οι τραγικές συνέπειές τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω ενός επικίνδυνου challenge. Το περασμένο καλοκαίρι, οι οικογένειες δύο νεαρών κοριτσιών που φέρεται να πέθαναν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους σε ένα viral challenge στο TikTok, μήνυσαν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι οι “επικίνδυνοι” αλγόριθμοί της ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών. Τα δύο κορίτσια πέθαναν δοκιμάζοντας το “blackout challenge” που είχε γίνει δημοφιλές στο TikTok το 2021.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS