ΑρχικήinetBaidu: Αγωγή εναντίων Apple για ψεύτικες εφαρμογές Ernie

Baidu: Αγωγή εναντίων Apple για ψεύτικες εφαρμογές Ernie

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Baidu κατέθεσε αγωγή κατά της Apple και διαφόρων προγραμματιστών εφαρμογών για την εξάπλωση των παραποιημένων εκδόσεων του AI chatbot της που ήταν διαθέσιμες στο App Store.

Τον Μάρτιο, η Baidu αποκάλυψε τη νέα έκδοση του ChatGPT της OpenAI και των chatbot Bard της Google, με την ονομασία Ernie. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, δεν είναι ακόμη ελεύθερα προσβάσιμο στο κοινό. Αν ενδιαφέρεστε να το δοκιμάσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλετε αίτηση για έναν ειδικό κωδικό από την Baidu – αν επιλέξουν την αίτησή σας, τότε συγχαρητήρια! Θα είστε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα αποκτήσουν στα χέρια τους αυτό το απίστευτο εργαλείο.

Μετά την αποκάλυψη πολυάριθμων ψεύτικων εφαρμογών που ισχυρίζονταν ότι διέθεταν την τεχνολογία Ernie στο App Store της Apple, η Baidu επέλεξε να καταθέσει αγωγές τόσο κατά της Apple όσο και κατά των δημιουργών των εφαρμογών στο People’s Court Haidian του Πεκίνου. Η είδηση αυτή αναφέρθηκε από το Reuters.

Δείτε επίσης: Snapchat: Προσθέτει νέες δικλείδες ασφαλείας στο AI chatbot

Την Παρασκευή, η Baidu με έδρα το Πεκίνο δήλωσε σε ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο WeChat ότι “προς το παρόν το Ernie δεν έχει καμία εξουσιοδοτημένη εφαρμογή” και μάλιστα συμπεριέλαβε μια φωτογραφία της νομικής τους κατάθεσης ως απόδειξη.

Προειδοποιώντας τους χρήστες, η Baidu προειδοποίησε: “Προσοχή σε οποιεσδήποτε εφαρμογές Ernie που εμφανίζονται στο App Store ή σε άλλα καταστήματα μέχρι η εταιρεία μας να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση. Όλες αυτές είναι ψεύτικες”

Η Digital Trends επικοινώνησε με την Apple για να ρωτήσει αν έχει λάβει μέτρα κατά των ψευδών εφαρμογών Ernie που είναι καταχωρημένες στο κατάστημά της και ποια είναι η στάση της σχετικά με την απόφαση της Baidu να υποβάλει μήνυση.

Κατά την παρουσίασή του τον Μάρτιο, ο CEO της Baidu Robin Li υποστήριξε ότι το chatbot Ernie με βάση την τεχνητή νοημοσύνη έχει δυνατότητες παρόμοιες με την πιο πρόσφατη τεχνολογία GPT-4 της OpenAI, η οποία εμφανίζεται τώρα στο Bing.

Για να αποφύγει κάθε πιθανή αμηχανία, ο Li παρουσίασε μια προ-καταγεγραμμένη επίδειξη του Ernie αντί για μια προσωπική παρουσίαση που ήταν στο μυαλό πολλών.

Δείτε επίσης: Στα άδυτα του AI: Τα chatbots μπορεί να γίνουν επικίνδυνα

Baidu: Αγωγή εναντίων Apple για ψεύτικες εφαρμογές Ernie
Baidu: Αγωγή εναντίων Apple για ψεύτικες εφαρμογές Ernie

Τον Φεβρουάριο, η Google έκανε μια ντροπιαστική γκάφα όταν παρουσίασε μια διαφάνεια με ψευδή δεδομένα στο ελεγχόμενο από ΑΙ chatbot Bard. Επιπλέον, το ChatGPT της OpenAI είχε την τάση να μπερδεύει τις απαντήσεις ή να παρέχει λανθασμένες απαντήσεις περιστασιακά – γεγονός που δυστυχώς οδήγησε στη μήνυσή τους. Για να αποφύγουν τα ίδια λάθη, και οι δύο εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης τους είναι αξιόπιστη και ακριβής πριν την παρουσιάσουν δημοσίως.

Προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλέστερη εμπειρία για τους χρήστες της, η Baidu παρέχει αυτή την τεχνολογία μόνο σε μια μικρή ομάδα επιλεγμένων ατόμων. Αυτή η προσέγγιση δείχνει ότι μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να υπάρξει μια επίσημα αναγνωρισμένη εφαρμογή Ernie διαθέσιμη σε οποιοδήποτε κατάστημα εφαρμογών.

Πηγή: digitaltrends.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS