ΑρχικήbusinessSAP: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει τα έσοδα στο cloud

SAP: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει τα έσοδα στο cloud

Η SAP SE ελπίζει στην ταχύτερη ανάπτυξη των εσόδων του cloud έπειτα από τα αιτήματα των πελατών για την προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης.

sap cloud


Τον Ιανουάριο, η εταιρεία δημιούργησε μια νέα θέση, για επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος θα εποπτεύει την τεχνολογία αυτή στις υπηρεσίες της. Ο Philipp Herzig διορίστηκε στη θέση αυτή, με τον CEO Christian Klein να αναφέρει πως του έχει αναθέσει τις αρμόδιες εργασίες με “στρατηγική επιχείρηση”, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του.

“Ένα κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής μας είναι η επιδίωξη της υψηλότερης ταχύτητας στην εργασία μας”, είπε ο κ. Herzig.

Διαβάστε επίσης: Οι Ρώσοι hackers APT29 στοχεύουν cloud υπηρεσίες

Παρόλο που η SAP χρειάστηκε χρόνο να μεταφέρει τους πελάτες στο cloud, τώρα αντιμετωπίζει σημαντική ανάπτυξη και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης για να επιταχύνει τη μετάβαση των χρηστών. Οι προσφορές για την επιχειρηματική τεχνητή νοημοσύνη από τη SAP είναι διαθέσιμες μόνο για πελάτες cloud, ενώ ο κ. Klein δήλωσε πέρυσι ότι η εταιρεία οικονομικά δεν μπορούσε να επιτρέψει σε χρήστες εσωτερικής εγκατάστασης να αξιοποιήσουν την τεχνολογία.

Ο κ. Herzig ανέφερε ότι περισσότεροι από 24.000 πελάτες της SAP έχουν υιοθετήσει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της, με λιγότερο από το 1% τους να διατηρούν συστήματα εσωτερικής εγκατάστασης. Η ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης «out-of-the-box» για τους χρήστες cloud γίνεται πιο εύκολη και ίσως να μην απαιτεί επανεκπαίδευση, συμπλήρωσε.

«Βέβαια, όταν πρόκειται για την τεχνητή νοημοσύνη και τον τρόπο εκπαίδευσης αυτών των μοντέλων, αυτά είναι θέματα που πρέπει να λαμβάνουν χώρα στο cloud», δήλωσε ο Jens Hungershausen, πρόεδρος της DSAG, ομάδας συμφερόντων που εκπροσωπεί περισσότερους από 3.800 πελάτες της SAP στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Αντί να επεκτείνει σε μεγάλη κλίμακα γλωσσικά μοντέλα, η SAP εστιάζει στη στρατηγική της που περιλαμβάνει την υποστήριξη hot startups στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τη συνεργασία με κορυφαίους παρόχους cloud όπως η Amazon και η Google. Επικεντρώνεται στην ανεύρεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να ενσωματωθούν με τη δική της τεχνογνωσία, επενδύοντας σε startups όπως τα Aleph Alpha, Anthropic και Cohere.

«Πέρυσι επιλέξαμε αυτά εξαιτίας των αξιοσημείωτα ενδιαφέρουσων τεχνολογιών που προσέφεραν για το φάσμα της τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούνταν», ανέφερε ο Herzig. «Συχνά οι άνθρωποι τα εξετάζουν μόνο από την οπτική γωνία του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου, χωρίς να γνωρίζουν το πλήρες πλαίσιο που κρύβεται πίσω από αυτό.».

Η εταιρεία προγραμματίζει να επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη τα επόμενα δύο χρόνια. Αποτελεί σπάνιο Ευρωπαίο δικαιούχο της αγοράς μετοχών τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η εταιρεία κατέχει τη μεγαλύτερη αξία στο γερμανικό δείκτη αναφοράς DAX, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει κέρδη άνω του 27% μέχρι σήμερα. Αυτό συνέβη μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Η SAP μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη από εταιρείες, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα επιχειρηματικών δεδομένων συναλλαγών.», δήλωσε τον Ιανουάριο ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Anurag Rana.

SAP cloud

Δείτε ακόμη: Η έλλειψη δεξιοτήτων στην τεχνητή νοημοσύνη επιδεινώνεται

Η εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη οδήγησε σε ορισμένες απώλειες θέσεων εργασίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έτους τον Ιανουάριο, η αναδιάρθρωση θα επηρεάσει 8.000 θέσεις εργασίας.

«Εφαρμόζουμε επίσης την τεχνητή νοημοσύνη εσωτερικά», είχε δηλώσει ο Christian Klein παλαιότερα στο Bloomberg TV. «Το σημαντικό είναι να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και να διασφαλίσουμε ότι το SAP θα γίνει πιο παραγωγικό.».

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS