ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ έλλειψη δεξιοτήτων στην τεχνητή νοημοσύνη επιδεινώνεται

Η έλλειψη δεξιοτήτων στην τεχνητή νοημοσύνη επιδεινώνεται

Πολλές επιχειρήσεις δεν βοηθούν τους εργαζομένους τους να “συνεργαστούν” με την τεχνητή νοημοσύνη: Μια ματιά στην έκθεση του LinkedIn.

Παρά τα καθαρά οφέλη παραγωγικότητας από τη χρήση εργαλείων της στον χώρο εργασίας, μια μελέτη του LinkedIn έχει αποκαλύψει ότι λιγότερο από το 1/2 (44%) των επιχειρήσεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθούν ενεργά τους εργαζομένους τους με την εκμάθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη: Αναπαράγει τις φωνές θυμάτων mass shooting

Τα ευρήματα του LinkedIn υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ανάγκη για τις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, με τις επιθυμητές και απαραίτητες δεξιότητες να αλλάζουν κατά 51% μεταξύ του 2016 και του 2030, λόγω της αύξησης της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, 7 στους 10 διευθυντές προβλέπουν μια διεύρυνση του χάσματος στις δεξιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για ευκαιρίες εκμάθησης.

Εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη

Παρά την φανερή έλλειψη της τρέχουσας υποστήριξης για αυτήν, η έκθεση βρήκε πολλούς επαγγελματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ενθουσιασμένοι να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, με περίπου τα 2/3 (65%) να πιστεύουν ότι η επάρκεια στην τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στην επαγγελματική τους εξέλιξη.

Δείτε ακόμα: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τον ιατρικό τομέα;

Επιθυμώντας να επωφεληθεί από αυτήν την τάση, η LinkedIn ελπίζει ότι με την εκκίνηση νέων μαθημάτων εκμάθησης, χαρακτηριστικών ανάπτυξης καριέρας και εισηγήσεων, μπορεί να βοηθήσει να κλείσει το επιδεινούμενο χάσμα στις δεξιότητες.

Η αντιπρόεδρος του LinkedIn και διευθύνουσα σύμβουλος για το Ηνωμένο Βασίλειο, Τζανίν Τσάμπερλιν, τόνισε την ανάγκη για μια προληπτική προσέγγιση: “Οι εταιρείες δεν μπορούν να επιτρέπουν να είναι αργές στην εκπαίδευση εάν θέλουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και να επιτύχουν σε έναν αλλαγμένο κόσμο εργασίας”.

τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναγνωρίσει με 90% ακρίβεια εάν είστε άνδρας ή γυναίκα

Η Τσάμπερλιν ανέφερε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες ίσως θέλουν να επενδύσουν στις προσπάθειες εκπαίδευσής τους: “Η εκπαίδευση των εργαζομένων σε σκληρές και μαλακές δεξιότητες θα βοηθήσει όχι μόνο τις εταιρείες να γίνουν πιο ευέλικτες, αλλά θα βελτιώσει επίσης την κατοχή και θα διευκολύνει τους ανθρώπους να μετακινηθούν σε νέες καριέρες εντός του οργανισμού.”

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του, το LinkedIn θα προσφέρει 250 δωρεάν μαθήματα παγκοσμίως μέχρι τις 5 Απριλίου, καλύπτοντας διάφορα θέματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η κοινωνική πλατφόρμα δικτύωσης έχει επίσης αποκαλύψει βελτιώσεις που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους να βρουν εσωτερικές ευκαιρίες πρόσληψης για να επιδείξουν και να επωφεληθούν από τις νέες τους δεξιότητες.

Πηγή: techradar

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS