ΑρχικήUpdatesΠαρακολούθηση σακχάρου μέσω iPhone; Μάθετε για το νέο Stelo Glucose Biosensor System!

Παρακολούθηση σακχάρου μέσω iPhone; Μάθετε για το νέο Stelo Glucose Biosensor System!

Παρόλο που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στο Apple Watch μετρητής για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύντομα θα μπορείτε να προμηθευτείτε μια συσκευή παρακολούθησης γλυκόζης αίματος, το Stelo Glucose Biosensor System, που θα συνδέεται με το iPhone, χωρίς να απαιτείται ιατρική συνταγή.

Stelo Glucose Biosensor System

Η FDA ενέκρινε το Stelo Glucose Biosensor System της Dexcom, το οποίο επικοινωνεί με το iPhone σας μέσω Bluetooth.

Διαβάστε επίσης: iPhone: Νέα λειτουργία που μπορεί να σας διατηρήσει ασφαλείς

Η FDA αναφέρει ότι η συσκευή δεν προορίζεται για άτομα με χαμηλά επίπεδα σάκχαρου στο αίμα ή για διαβητικούς που λαμβάνουν ινσουλίνη. Για τις περιπτώσεις αυτές, διατίθενται συνταγογραφούμενες συσκευές.

Το νέο αυτό μηχάνημα στοχεύει σε διαβητικούς που δεν εξαρτώνται από ινσουλίνη, καθώς και σε άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Σήμερα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά του πρώτης μη συνταγογραφούμενης (OTC) συσκευής παρακολούθησης γλυκόζης (CGM).

Το σύστημα Dexcom Stelo Glucose Biosensor είναι ένα ολοκληρωμένο CGM (iCGM) που απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών που δεν χρησιμοποιούν ινσουλίνη, όπως διαβητικά άτομα που διαχειρίζονται την κατάσταση αυτή με φάρμακα ή μη διαβητικά άτομα που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τις διατροφικές τους επιλογές και την επίδραση του σακχάρου στο αίμα.

Το Stelo Glucose Biosensor System χρησιμοποιεί έναν φορετό αισθητήρα σε συνδυασμό με μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο smartphone ή σε άλλη έξυπνη συσκευή του χρήστη. Αυτό επιτρέπει τη συνεχή μέτρηση, καταγραφή, ανάλυση και προβολή των επιπέδων γλυκόζης.

Οι μετρήσεις γίνονται αυτόματα κάθε 15 λεπτά και ο κάθε αισθητήρας μπορεί να παραμείνει τοποθετημένος για έως και 15 ημέρες πριν από την αντικατάστασή του.

Η FDA τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης της δυνατότητας αυτής, λόγω του ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς. Αυτό προάγει την «ισότητα στην υγεία» με τη μεταφορά της φροντίδας και της ευεξίας στο σπίτι.

Η Dexcon ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι.

iPhone Stelo Glucose Biosensor System σάκχαρο

Δείτε περισσότερα: Λειτουργία iPhone Check-in: Πώς διασφαλίζει ότι τα παιδιά, οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι ασφαλή

Η μη επεμβατική μέτρηση του σακχάρου στο αίμα παραμένει ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας. Αρχικά είχε προβλεφθεί ότι θα ενσωματωνόταν στην αρχική έκδοση του Apple Watch. Παρόλο που αυτή η προσπάθεια φάνηκε φιλόδοξη, η FDA προειδοποίησε πρόσφατα το κοινό να αποφύγει τέτοιου είδους μη επεμβατικές λύσεις λόγω έλλειψης αξιοπιστίας.

Αυτός παραμένει ο μακροπρόθεσμος στόχος και φαίνεται βέβαιο πως τελικά θα εφαρμοστεί σε ένα Apple Watch – αν και πιθανότατα όχι ακόμα.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS