ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚορυφαίες Εφαρμογές και Παιχνίδια του 2023 από Apple και Google

Κορυφαίες Εφαρμογές και Παιχνίδια του 2023 από Apple και Google

Σήμερα, η Apple και η Google ανακοίνωσαν τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια τους για το 2023: Alltrails και Imprint!

Apple Google Alltrails Imprint

Το AllTrails κέρδισε ως η Apple App της Χρονιάς για το iPhone, ενώ το Imprint: Learn Visually αναδείχθηκε ως η καλύτερη εφαρμογή του Google Play. Στα παιχνίδια, και οι δύο εταιρείες επέλεξαν το Honkai: Star Rail ως το παιχνίδι της χρονιάς.

Αυτές οι λίστες αναδεικνύουν την κατάσταση των αγορών εφαρμογών και αποτελούν τρόπο για τις πλατφόρμες να γιορτάσουν επιτυχημένες εφαρμογές και παιχνίδια. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι η Apple φέτος δεν επικεντρώθηκε τόσο σε νέες εφαρμογές ή τεχνολογίες, αλλά αναγνώρισε εφαρμογές με διαρκή αξία, όπως το Duolingo και το Flighty, εκτός από τον νικητή AllTrails.

Δείτε επίσης: Google Play: Apps με adware είχαν πάνω από 2 εκατ. λήψεις

Παρά τις διαφορές αυτές, η επιλογή των νικητών αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο αναγνώρισης σε σύγκριση με προηγούμενα έτη, όταν η κοινωνική εφαρμογή BeReal και η Toca Life World για παιδιά κέρδισαν αντίστοιχα.

Η Apple και η Google δεν επέλεξαν εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ως εφαρμογή της χρονιάς, παρόλη την επιτυχία του ChatGPT. Πολλές άλλες εφαρμογές AI είχαν επίσης υψηλά έσοδα. Οι νικητές του App Store περιλαμβάνουν Prêt-à-Makeup, Photomator, MUBI, SmartGym, Honkai: Star Rail, Lost in Play, Lies of P, και Hello Kitty Island Adventure. Ο CEO της Apple, Tim Cook, εξέφρασε έμπνευση για τις καινοτόμες εφαρμογές και παιχνίδια. Η Apple απέφυγε να αναγνωρίσει εφαρμογή AI στην κατηγορία Cultural Impact, παρά τον ευρύ αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στον πολιτισμό. Πολιτιστικοί νικητές περιλαμβάνουν τα Pok Pok, Proloquo, Too Good To Go, Unpacking, και Finding Hannah.

Η Google ανακοίνωσε τους νικητές των Βραβείων Καλύτερων Εφαρμογών για το 2023, επικεντρώνοντας την προσοχή στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Το Spotify κέρδισε τη θέση της καλύτερης εφαρμογής πολλών συσκευών, ενώ το OUTERPLANE – Strategy Anime αναδείχθηκε καλύτερο παιχνίδι πολλών συσκευών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφορετική προσέγγιση της Google στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το ChatGPT κέρδισε την κατηγορία Εφαρμογής Επιλογής Χρήστη της Χρονιάς.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης το WhatsApp της Meta, ενώ το ChatGPT διακρίνεται στην κατηγορία Character AI. Η Google επέλεξε να αναγνωρίσει εφαρμογές που καλύπτουν πολλαπλές συσκευές, ενώ δίνει έμφαση σε εφαρμογές που διευκολύνουν τη χρήση σε tablet, Chromebook και Google TV. Επίσης, αναδείχθηκαν εφαρμογές για προσωπική ανάπτυξη, ψυχική υγεία και ευεξία.

Διαβάστε ακόμη: iPhone 15: Ουρές στα Apple Stores για τα πρώτα μοντέλα

Apple Google Alltrails Imprint

Στα παιχνίδια, το Farlight 84 και το MONOPOLY GO! κατέκτησαν τις κορυφαίες θέσεις, ενώ απονεμήθηκε βραβείο στο Pokémon Sleep για την ενότητα “Games for Good”. Η Google τόνισε επίσης τη σχέση της με τη Meta, δίνοντας έμφαση στο WhatsApp.

Τέλος, αναγνωρίστηκαν και άλλες εφαρμογές με τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων του ReciMe, του Imprint, και του Stippl, με την τελευταία να είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη για τον σχεδιασμό και την κοινοποίηση πληροφοριών.

Πηγή: techcrunch.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS