ΑρχικήHow ToΠώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο Safari;

Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο Safari;

Η ασφάλεια των λογαριασμών στο Mac είναι ουσιώδης με την αύξηση των διαδικτυακών επιθέσεων. Η χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) παρέχει επιπλέον προστασία.

2FA safari

Από το macOS Monterey και έπειτα, ο browser Safari διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη 2FA, επιτρέποντας τη δημιουργία κωδικών επαλήθευσης για ασφαλή είσοδο σε ιστότοπους χωρίς εφαρμογή τρίτου μέρους. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια και διευκολύνει τους χρήστες να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους με ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.

Δείτε επίσης: Πώς ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ενισχύει την ασφάλεια;

Ενεργοποίηση 2FA σε λογαριασμό ή υπηρεσία

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Safari (Safari 17). Μόλις το αποκτήσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη χρήση μιας εφαρμογής για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε οποιονδήποτε ιστότοπο ή υπηρεσία προσπαθείτε να προστατεύσετε. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ήδη εγγράψει έναν λογαριασμό με 2FA σε μια εφαρμογή για κινητά, θα πρέπει είτε να καταργήσετε την εγγραφή σας από το 2FA είτε να χρησιμοποιήσετε τον τρέχοντα κωδικό σας από την εφαρμογή σας για κινητά.

Ίσως χρειαστεί να εξερευνήσετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας ή απορρήτου του ιστότοπου για να ενεργοποιήσετε τη χρήση μιας εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας. Σε λογαριασμούς όπως το X (πρώην Twitter), για παράδειγμα, η επιλογή βρίσκεται στην περιοχή Ρυθμίσεις και απόρρητο -> ασφάλεια και πρόσβαση λογαριασμού -> Ασφάλεια.

Χρήση set-up πλήκτρων

  • Ανοίξτε τον browser Safari και, στη συνέχεια, επιλέξτε Safari ➝ Settings… από τη γραμμή μενού.
  • Επιλέξτε την καρτέλα Κωδικοί πρόσβασης και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη ή χρησιμοποιήστε το Touch ID για επαλήθευση της ταυτότητάς σας.
  • Αναζητήστε και ανοίξτε την καταχώριση για τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να προσθέσετε 2FA. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Ρυθμίσεις” δίπλα στο “Κωδικός Επαλήθευσης” στην περιοχή των Επιλογών του λογαριασμού.

Διαβάστε ακόμη: GitHub: Ενεργοποιήστε το 2FA πριν από την προσεχή προθεσμία

  • Αν ο ιστότοπος παρέχει ένα κλειδί ρύθμισης, παρακαλώ εισάγετε το στο πεδίο “Κλειδί ρύθμισης”. Αν παρέχει QR κωδικό, πατήστε το πλήκτρο Control και επιλέξτε την επιλογή “Ρύθμιση κωδικού επαλήθευσης”. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας του QR κωδικού και να την επιλέξετε χρησιμοποιώντας την επιλογή.

Χρησιμοποιώντας τον κώδικα 2FA του Safari

  • Ανοίξτε το Safari και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που απαιτεί 2FA για την ασφάλεια.
  • Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για τον ιστότοπο ως συνήθως.
  • Όταν ο ιστότοπος ζητά κωδικό 2FA, αναζητήστε την ενσωματωμένη πρόταση του Safari που εμφανίζεται πάνω από το πεδίο εισαγωγής.
χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Δείτε επίσης: Instagram: Επίθεση phishing κλέβει backup codes για να παρακάμψει το 2FA

  • Κάντε κλικ στην πρόταση κωδικού 2FA. Το Safari θα δημιουργήσει και θα συμπληρώσει αυτόματα έναν κωδικό.
  • Ολοκληρώστε τη διαδικασία σύνδεσης επαληθεύοντας τον κωδικό 2FA και είστε έτοιμοι.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS