ΑρχικήsecurityΧρησιμοποιείτε Google Chrome; Προσοχή! Malware κλέβει προσωπικά δεδομένα!

Χρησιμοποιείτε Google Chrome; Προσοχή! Malware κλέβει προσωπικά δεδομένα!

Είστε χρήστης Google Chrome;

Αυτό το malware (κακόβουλο λογισμικό) υποδύεται το Google Chrome προκειμένου να κλέψει φωτογραφίες και κωδικούς πρόσβασης.

google chrome malware

Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελεί μια επικίνδυνη ζώνη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που κυκλοφορούν στον ψηφιακό χώρο και στοχεύουν στην κλοπή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών για διάφορους σκοπούς.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκαν 21 νέες οικογένειες malware που στοχεύουν χρήστες Mac

Η διατήρηση της ασφάλειας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο είναι ουσιώδης. Αναφέρεται ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει χρήστες Android και προσποιείται την εφαρμογή Google Chrome. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Αν χρησιμοποιείτε συχνά το Chrome σε μια συσκευή Android, διαβάστε παρακάτω για να ενημερωθείτε για αυτό το επικίνδυνο νέο κακόβουλο λογισμικό και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Πρόσφατα ευρήματα από ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αποκαλύπτουν μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια των κινητών συσκευών, ειδικά για τους χρήστες του Google Chrome στο Android. Έχει εντοπιστεί μια προηγμένη έκδοση του κακόβουλου λογισμικού (malware) Android XLoader, που συσχετίζεται με την απειλή “Roaming Mantis”. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μπορεί να εκτελεστεί αυτόματα χωρίς αλληλεπίδραση από τον χρήστη.

Σύμφωνα με αναφορές, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται μέσω SMS που περιέχουν συντομευμένα URL, τα οποία ανακατευθύνουν τους χρήστες σε μια σελίδα που ζητάει την λήψη ενός αρχείου εγκατάστασης Android (APK) για μια εφαρμογή που φαίνεται αβλαβής.

Διαβάστε περισσότερα: SSH-Snake malware: Κλέβει κλειδιά SSH για εξάπλωση στο δίκτυο

Οι ερευνητές της McAfee, σύμφωνα με το BleepingComputer, έχουν επισημάνει την εξέλιξη του κακόβουλου λογισμικού. Αυτή η νέα έκδοση, όχι μόνο μπορεί να διεισδύσει σε συσκευές, αλλά μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά την εγκατάστασή της. Παριστάνοντας πως είναι το «Google Chrome» με ένα στιλιζαρισμένο «r», το malware εξαπατά τους χρήστες να του παραχωρήσουν προνόμια συνεχούς λειτουργίας στο παρασκήνιο. Επιπλέον, καλεί τους χρήστες να το ορίσουν ως προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS, χρησιμοποιώντας μηνύματα σε πολλές γλώσσες.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί αυτόνομα να προκαλεί επιζήμιες ενέργειες, απειλώντας ευαίσθητες πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, μηνύματα, φωτογραφίες, επαφές και σημαντικές hardware λεπτομέρειες.

Για να προστατέψετε τη συσκευή Android σας, μια κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το Google Play Protect είναι ενεργοποιημένο.

Για να ενεργοποιήσετε το Google Play Protect στο τηλέφωνό σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε “Play Protect”.
  • Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε «Ενεργοποίηση» για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία.
google chrome malware

Δείτε ακόμη: Το νέο Migo malware στοχεύει Redis servers για cryptomining

Επιπλέον, αποφύγετε να επισκέπτεστε αναξιόπιστες ιστοσελίδες και τη λήψη οποιουδήποτε αρχείου από μη επίσημες πηγές. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με διάφορους συνδέσμους λήψης κατά την πλοήγησή σας σε ιστοσελίδες για online παιχνίδια.

Πηγή: indiatoday.in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS