ΑρχικήHow ToΠώς να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια;

Πώς να δώσετε προτεραιότητα στις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια;

Η συνεχής παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του οργανισμού σας.

δαπάνες κυβερνοασφάλεια

Με τις απειλές να καραδοκούν και τους χάκερς να αναζητούν νέες προκλήσεις καθημερινά, οφείλετε να αναπτύξετε προληπτικές και ευέλικτες στρατηγικές ασφαλείας. Πώς όμως; Ποια προσέγγιση στην κυβερνοασφάλεια προσφέρει τη μέγιστη αξία για τα χρήματά σας, μειώνοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας πλήρως τις επενδύσεις σας στον κυβερνοχώρο;

Δείτε επίσης: Οι μετοχές της CrowdStrike αυξήθηκαν, λόγω αυξημένης ζήτησης για κυβερνοασφάλεια

Ας εξετάσουμε προσεκτικά τις τάσεις που επηρεάζουν τις εταιρείες σήμερα. Αυτές περιλαμβάνουν την αυξανόμενη παραβίαση δεδομένων και την αύξηση των δαπανών για κυβερνοασφάλεια. Ας εξερευνήσουμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη χρήση των πόρων σας στον κυβερνοχώρο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ψηφιακών σας δεδομένων και διατηρώντας την ακεραιότητα του οργανισμού απέναντι στις συνεχώς εξελισσόμενες κυβερνοαπειλές.

Επιτυχείς παραβιάσεις δεδομένων

Κατά το 2022, ο αριθμός ατόμων που επλήγησαν από παραβιάσεις δεδομένων αυξήθηκε σημαντικά. Σύμφωνα με την Έκθεση Παραβίασης Δεδομένων του 2022 του Identity Theft Resource Center, αναφέρθηκαν πάνω από 1.800 παραβιάσεις δεδομένων το 2022 — 60 λιγότερες αναφορές σε σχέση με το προηγούμενο έτος — ενώ ο αριθμός ατόμων που επλήγησαν από παραβιάσεις δεδομένων αυξήθηκε κατά 40% φτάνοντας τα 422,1 εκατομμύρια.

Οι παραβιάσεις δεδομένων μπορεί να επιφέρουν σοβαρές, μακροχρόνιες συνέπειες, όπως αποδεικνύεται από ορισμένες από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων στην ιστορία:

eBay: Χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα διαπιστευτήρια σύνδεσης λίγων υπαλλήλων του eBay και διεξήγαγαν μαζική παραβίαση δεδομένων, κλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία και τους κωδικούς πρόσβασης περισσότερων από 145 εκατομμυρίων χρηστών. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επίθεση επηρέασε χρήστες εκτός eBay. Καθώς οι άνθρωποι συχνά επαναχρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης, υπάρχει η πιθανότητα οι χάκερς να έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα διαπιστευτήρια.

Yahoo: Σε μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία, η Yahoo ανακοίνωσε ότι χάκερ είχαν παραβιάσει πάνω από τρεις δισεκατομμύρια λογαριασμούς. Παρότι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης, κατάφεραν να αποκτήσουν σε απαντήσεις των ερωτήσεων ασφαλείας των χρηστών, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας. Τελικά, η εταιρεία ανέλαβε την ευθύνη πληρώνοντας πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμιστικές αρχές και υποχρεώθηκε να παρέχει υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων και άλλες αποζημιώσεις σε σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους, αξίας 117,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: IBM: Η βιομηχανία είναι πιο ευάλωτη σε κυβερνοεπιθέσεις

Marriott: Οι κυβερνοεπιθέσεις κατά του συστήματος Starwood της Marriott κατέστησαν δυνατή την πρόσβαση σε δεδομένα περισσότερων από 500 εκατομμυρίων πελατών ξενοδοχείων. Οι χάκερς απέσπασαν πληροφορίες πελατών, επικοινωνίας και ταξιδιών, καθώς και οικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αριθμών πιστωτικών καρτών. Η Marriott αντιμετώπισε σοβαρές συνέπειες, όπως υψηλά πρόστιμα και απώλεια εμπιστοσύνης των καταναλωτών, με πρόστιμο 99 εκατομμυρίων λιρών από το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου για παραβίαση GDPR.

Τάσεις δαπανών στον κυβερνοχώρο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, με το αυξανόμενο πρόβλημα της κυβερνοασφάλειας, οι οργανισμοί επενδύουν όλο και περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουν τους πόρους τους στον ψηφιακό χώρο.

  • Η εταιρεία Gartner, ειδικευμένη στην τεχνολογική έρευνα και την παροχή συμβουλών, προέβλεψε ότι η αγορά ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης κινδύνων θα φτάσει τα 172,5 δισ. δολάρια το 2022. Επιπλέον, προβλέπεται ότι μέχρι το 2026 αυτή η αγορά θα αυξηθεί στα 276,3 δισ. δολάρια.
  • Σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας έρευνας Cybersecurity Ventures, οι δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,75 τρισ. δολάρια συνολικά από το 2021 έως το 2025. Αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτούμε ότι το 2004, η αξία της αγοράς κυβερνοασφάλειας ανερχόταν μόλις στα 3,5 δισ. δολάρια.
  • Σύμφωνα με την IDC Data and Analytics, φέτος προβλέπεται ότι το software θα απορροφήσει περίπου το ήμισυ (47%) των συνολικών δαπανών για την κυβερνοασφάλεια. Οι υπηρεσίες αναμένεται να καταλάβουν το 39% των δαπανών, ενώ το hardware θα αντιστοιχεί στο 13%.

Διαβάστε ακόμη: Google & BSSN συνεργάζονται για την αύξηση κυβερνοασφάλειας στην Ινδονησία

Αξιοποιήστε στο έπακρο τους πόρους σας στον κυβερνοχώρο

Φυσικά, η κυβερνοασφάλεια αντιμετωπίζει διάφορες απειλές που απαιτούν προσοχή. Πώς μπορεί ένας ειδικός πληροφορικής να διασφαλίσει την αποτελεσματική χρήση της κυβερνοασφαλείας και να ενισχύσει την προστασία του συστήματος από κινδύνους; Μια προσέγγιση που εστιάζει στον κίνδυνο, αναδεικνύει τα κύρια σημεία του ευάλωτου συστήματός σας και αναλύοντας τον κίνδυνο σε σχέση με τις επιχειρηματικές επιπτώσεις, θα συμβάλει στην προστασία των εταιρειών και στη βελτίωση της διαχείρισης των δαπανών.

Για να υιοθετήσετε μια προσέγγιση που βασίζεται στον κίνδυνο, αναπτύξτε τις ακόλουθες στρατηγικές:

  • Επικεντρωθείτε στην εξωτερική επιφάνεια επίθεσης της επιχείρησής σας. Αυτή περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά στοιχεία της εταιρείας σας, τα οποία αποτελούν ελκυστικό στόχο για κακόβουλους παράγοντες. Αδυνατείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα αν δεν το αντιλαμβάνεστε. Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση διαχείρισης επιφάνειας εξωτερικής επίθεσης (EASM) για τον τακτικό έλεγχο και παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων σας ώστε να ανιχνεύετε πιθανά κενά ασφαλείας.
  • Δώστε προτεραιότητα στην προστασία των διαπιστευτηρίων του τελικού χρήστη. Όπως διαπίστωσε το eBay, η απόκτηση πρόσβασης σε λίγα μόνο διαπιστευτήρια χρήστη μπορεί να δώσει στους χάκερς την ευκαιρία να εισέλθουν στο δίκτυό σας και στα δεδομένα σας. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε στους υπαλλήλους σας τακτική, συνεχή εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας για να τους βοηθήσετε να γίνουν πιο έμπειροι στον εντοπισμό και την κατάλληλη αντιμετώπιση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Αναπτύξτε ισχυρά πρωτόκολλα διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης στον οργανισμό σας. Χρησιμοποιήστε επίσης έναν ελεγκτή κωδικών πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας δεν χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που έχουν ήδη παραβιαστεί.
  • Δώστε προτεραιότητα στην ενίσχυση της ασφάλειας στα δίκτυά σας και στις υπηρεσίες cloud. Επενδύστε σε μια λύση διαχείρισης ευπάθειας βασισμένη στον κίνδυνο, η οποία θα σας βοηθήσει να κατατάξετε τις απειλές με βάση τους μεγαλύτερους κινδύνους που προκύπτουν (βασιζόμενοι στην πιθανότητα και την διαθεσιμότητα εκμετάλλευσης), αντί να αφιερώνετε χρόνο και πόρους σε ευάλωτα σημεία που αποτελούν μικρότερη απειλή.
  • Ενσωματώστε μια λύση πληροφοριών απειλών. Για να προετοιμάσετε προληπτικά τις άμυνες του οργανισμού σας έναντι των ενδεχόμενων απειλών, είναι ζωτικής σημασίας να επενδύσετε σε μια λύση απειλών που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις εξελισσόμενες απειλές για τον οργανισμό και τον κλάδο σας. Επικεντρώνοντας την προσοχή σας (και τις δαπάνες) σε ευπάθειες με μεγάλο αντίκτυπο, που είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν, μπορείτε να αναπτύξετε στρατηγικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
τομέας κυβερνοασφάλειας

Δείτε επίσης: Google: Δημιούργησε επίσημα κέντρο κυβερνοασφάλειας στην Ιαπωνία

Δώστε προτεραιότητα σε μια προσέγγιση βάσει κινδύνου για την ενίσχυση της απόδοσης επένδυσης (ROI) της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Στο σημερινό ψηφιακό περιβάλλον, οι επαγγελματίες της πληροφορικής πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην κυβερνοασφάλεια, εξετάζοντας – όχι μόνο τις τρέχουσες – αλλά και τις μελλοντικές απειλές. Με τη σωστή διαχείριση των πόρων ενός οργανισμού — χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές λύσεις και εστιάζοντας στα ευπαθή σημεία — θα προβείτε σε ενέργειες για να διατηρήσετε την ασφάλεια του οργανισμού σας, να προστατέψετε την λειτουργική ακεραιότητά του και να ενισχύσετε την απόδοση των επενδύσεων σας στην κυβερνοασφάλεια.

Πηγή: thehackernews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS