ΑρχικήinetΗ BMW ανακαλεί 7000 οχήματα λόγω προβλήματος στα φρένα

Η BMW ανακαλεί 7000 οχήματα λόγω προβλήματος στα φρένα

Η γνωστή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακαλεί περισσότερα από 7000 οχήματα στην Αυστραλία, μετά την ανακάλυψη ενός δυνητικά επικίνδυνου σφάλματος στα φρένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να θεωρούνται επικίνδυνα λόγω του κατασκευαστικού ελαττώματος, που προκαλεί παρεμβολές σήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης.

Παρόλο που οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν το όχημα και να ανακόψουν την ταχύτητά του, μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη δύναμη για το φρενάρισμα.

Δείτε επίσης: 2025 BMW Z4 M40i: Τώρα και με Χειροκίνητη έκδοση Handschalter

BMW ανακαλεί οχήματα
Η BMW ανακαλεί 7000 οχήματα λόγω προβλήματος στα φρένα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της BMW, η μειωμένη απόδοση του φρένου θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στον τραυματισμό των επιβατών του οχήματος, των πεζών και άλλων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο.

Εάν εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην κεντρική οθόνη, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρέχονται και να επικοινωνήσουν αμέσως με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο BMW“, είπε ακόμα η εταιρεία.

Η ειδοποίηση ανέφερε ότι οι οδηγοί θα λάβουν και μια ειδοποίηση από το προειδοποιητικό φως πέδησης, ενώ και τα anti-lock braking και dynamic stability συστήματα μπορεί να επηρεάζονται.

Δείτε επίσης: Το BMW 850i του Michael Jordan μπορεί τώρα να γίνει δικό σας

Η BMW ανακαλεί χιλιάδες οχήματα

Περισσότερα από 7100 οχήματα που πωλήθηκαν μεταξύ 2022-2023 επηρεάζονται από την ανάκληση (520i, 740i, i5, i7, iX1, X1, X5, X6, X7 και XM σεντάν και SUV).

Όταν είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα ανταλλακτικά, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μεταφέρουν το όχημά τους σε αντιπροσωπεία BMW για να αντικαταστήσουν το σύστημα πέδησης χωρίς κόστος.

BMW πρόβλημα φρένα

Η BMW ανακαλεί τα οχήματα και αντιμετωπίζει αυτήν την κίνηση με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία με τους κατόχους των επηρεαζόμενων οχημάτων, ενημερώνοντάς τους για το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Τι μπορείτε να κάνετε το παλιό σας αυτοκίνητο;

Όπως προείπαμε, προσφέρει δωρεάν επισκευή του συστήματος φρένων σε όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα. Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων και την επανεγκατάσταση του συστήματος φρένων με σκοπό την ασφάλεια των οδηγών.

Επιπλέον, η BMW διεξάγει μια εσωτερική έρευνα για να κατανοήσει πώς και γιατί συνέβη αυτό το σφάλμα. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να αποφύγει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να βελτιώσει τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας.

πηγή: www.news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS