ΑρχικήSecurityΧρήστες της κάμερας Wyze είδαν τα σπίτια άλλων λόγω σφάλματος

Χρήστες της κάμερας Wyze είδαν τα σπίτια άλλων λόγω σφάλματος

Η Wyze ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για ένα σφάλμα που επηρέασε χιλιάδες χρήστες της κάμερας την Παρασκευή και ανέφερε ότι τουλάχιστον 13.000 πελάτες είχαν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα σπίτια άλλων χρηστών.

Δείτε επίσης: Wyze Cam v3: Ευπάθεια RCE στην κάμερα, ενημερώστε άμεσα

κάμερα Wyze σφάλμα

Η εταιρεία κατηγορεί μία βιβλιοθήκη προσωρινής αποθήκευσης τρίτου μέρους, που πρόσφατα προστέθηκε στα συστήματά της, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα με τον χειρισμό μεγάλου αριθμού καμερών που έγιναν online όλες μαζί, μετά από ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα την Παρασκευή.

Αρκετοί πελάτες ανέφεραν ότι το σφάλμα τους επιτρέπει να βλέπουν τα βίντεο άλλων χρηστών στην καρτέλα Εκδηλώσεις της εφαρμογής από την Παρασκευή, με μερικούς να συμβουλεύουν τους άλλους πελάτες να απενεργοποιήσουν την κάμερα Wyze τους μέχρι να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα.

Το σφάλμα προήλθε από τον συνεργάτη μας AWS και απενεργοποίησε τις κάμερες Wyze για αρκετές ώρες νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Αν προσπαθήσατε να παρακολουθήσετε ζωντανές κάμερες ή γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πιθανότατα δεν ήσασταν σε θέση να το κάνετε. Λυπούμαστε πολύ για την αναστάτωση και τη σύγχυση που προκάλεσε αυτό,” λέει η εταιρεία σε email που έστειλε στους επηρεασμένους χρήστες.

Η Wyze αναφέρει ότι αυτό συνέβη λόγω της ξαφνικής αυξημένης ζήτησης και οδήγησε στο ανακάτεμα των αναγνωριστικών των συσκευών και των αντιστοιχιών αναγνωριστικών χρηστών, προκαλώντας την εσφαλμένη σύνδεση ορισμένων δεδομένων σε άλλους λογαριασμούς.

Το σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα, οι πελάτες θα μπορούσαν να δουν μικρογραφίες βίντεο των άλλων ατόμων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και κανονικά βίντεο της κάμερας στην καρτέλα Εκδηλώσεις της εφαρμογής Wyze.

Δείτε ακόμα: Roku: Ήρθε το νέο Home Monitoring System SE με 99 δολάρια!

Τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι καθώς οι κάμερες επανήλθαν σε λειτουργία, περίπου 13.000 χρήστες της Wyze έλαβαν μικρογραφίες από κάμερες που δεν ήταν οι δικές τους και 1.504 χρήστες τις πατήσαν. Αναγνωρίσαμε το λογαριασμό Wyze σας ως έναν από αυτούς που επηρεάστηκαν,” αναφέρει η εταιρεία σε emails που έστειλε στους επηρεασμένους χρήστες.

Η Wyze δεν έχει ακόμα μοιραστεί τον ακριβή αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από το σφάλμα στην κάμερα τους.

Η εταιρεία πρόσθεσε τώρα ένα επιπλέον επίπεδο επαλήθευσης για τους χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο μέσω της καρτέλας Εκδηλώσεων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον.

Επιπλέον, προσάρμοσε τα συστήματα για να αποφεύγει την προσωρινή αποθήκευση κατά τον έλεγχο της σχέσης χρήστη-συσκευής, μέχρι να μπορέσει να μεταβεί σε μία νέα βιβλιοθήκη πελάτη ικανή να λειτουργεί σωστά σε “ακραία περιστατικά” όπως η διακοπή της Παρασκευής.

Δείτε επίσης: Pwn2Own Toronto: Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για 58 zero-day

Πώς μπορεί να βελτιστοποιηθεί η ασφάλεια του σπιτιού με τη χρήση των καμερών Wyze;

Παρά το σφάλμα που προέκυψε, οι κάμερες Wyze προσφέρουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια του σπιτιού. Πρώτον, η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογής στο smartphone σας σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το σπίτι σας από οπουδήποτε. Δεύτερον, οι κάμερες Wyze έχουν ανίχνευση κίνησης και ήχου, η οποία μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν καταγράφει κάτι ασυνήθιστο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιδράσετε γρήγορα σε πιθανές απειλές. Τρίτον, οι κάμερες Wyze προσφέρουν επίσης δυνατότητα εγγραφής βίντεο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συλλάβει εικόνες από πιθανά περιστατικά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αστυνομία σε περίπτωση που χρειαστεί να ερευνήσει ένα περιστατικό. Τέλος, οι κάμερες Wyze έχουν ενσωματωμένη λειτουργία νυχτερινής όρασης, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το σπίτι σας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παρακολούθηση των περιοχών γύρω από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS