ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαEdwards & Sanborn: Κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας

Edwards & Sanborn: Κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας

Η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και μπαταριών στις ΗΠΑ, το Edwards & Sanborn, ξεκίνησε στην κομητεία Kern της Καλιφόρνια.

Edwards & Sanborn αποθήκευση μπαταριών

Το Edwards & Sanborn βρίσκεται σε έκταση 4.660 στρεμμάτων στην έρημο Mojave και ανήκει στην Terra-Gen, η οποία και το λειτουργεί. Το έργο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας ισχύος 875 megawatts (MW) και εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 3.320 μεγαβατώρες (MWh).

Διαβάστε επίσης: Αυτό το πλωτό σπίτι είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια

Το έργο βρίσκεται τόσο σε ιδιωτική γη όσο και σε γη που ανήκει στην αεροπορική βάση Edwards. Ο ανάδοχος του έργου, Mortensen, αναφέρει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχει λάβει ποτέ μέρος η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το έργο διαθέτει 1,9 εκατομμύρια πάνελ φωτοβολταϊκών της First Solar και 120.720 συνδεδεμένες μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας των LG Chem, Samsung και BYD, οι οποίες καλύπτουν μακρινή απόσταση 400 μιλίων.

Συνολικά, η εταιρεία Edwards & Sanborn παράγει 875 MWdc ηλιακής ενέργειας και διαθέτει 3.287 μεγαβατώρες αποθήκευσης ενέργειας, με συνολική χωρητικότητα διασύνδεσης 1.300 MW.

Το έργο αυτό εφοδιάζει με ηλεκτρικό ρεύμα την πόλη του Σαν Χοσέ στη Νότια Καλιφόρνια. Συμμετέχουν οι εταιρείες Pacific Gas & Electric Co., η Clean Power Alliance και η Starbucks, μεταξύ άλλων.

Edwards & Sanborn ηλιακή ενέργεια

Ο Brian Gorda, αντιπρόεδρος μηχανικής στην Terra-Gen, δήλωσε: “Αυτή η εγκατάσταση είναι πλέον πλήρως λειτουργική και αποτελεί ένα έργο που μετασχηματίζει τον κλάδο, παρέχοντας ανθεκτικότητα στο δίκτυο.”

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS