ΑρχικήyoutubeΑυτό το πλωτό σπίτι είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια

Αυτό το πλωτό σπίτι είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια

Τα πλωτά σπίτια είναι από μόνα τους ιδιαίτερα, αλλά το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν μιλάμε για ένα ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι που χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια. Το να ζεις στο νερό και να μην πληρώνεις ποτέ για καύσιμα μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Και η Κίνα φαίνεται ότι θέλει να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή την ιδέα.

Όμως, το πλωτό σπίτι που πουλιέται μέσω Alibaba μοιάζει πραγματικά με κάτι στο οποίο θα μπορούσε να ζήσει κάποιος. Είναι περιτριγυρισμένο σε μεγάλο βαθμό από γυάλινους τοίχους, ώστε να μη δημιουργεί κλειστοφοβία, ενώ παράλληλα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην απέραντη θάλασσα.

Ο κύριος χώρος φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός καθιστικού και μικρής κουζίνας.

Δείτε επίσης: Candela P-12: Το πρώτο ιπτάμενο ηλεκτρικό σκάφος ferry είναι έτοιμο για παραγωγή

Υπάρχει, μάλιστα, και μια όμορφη μικρή βεράντα έξω από το σαλόνι. Στο αντίθετο άκρο του σκάφους υπάρχει μια μικρότερη βεράντα έξω από το υπνοδωμάτιο.

Ωστόσο, η σελίδα της Alibaba δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα ηλεκτροκίνησης. Γνωρίζουμε ότι μια ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή τροφοδοτεί το πλωτό σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το μοντέλο ή την ισχύ του κινητήρα. Υπάρχουν επίσης πολύ λίγες πληροφορίες για τις μπαταρίες.

πλωτό σπίτι ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι

Στο επάνω μέρος, υπάρχει μια συστοιχία ηλιακών πάνελ. Και πάλι, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την ισχύ τους αν και το πάνελ φαίνεται αρκετά μεγάλο και επομένως είναι πιθανό να παρέχει όλη την απαραίτητη ισχύ για την εκτέλεση των καθημερινών αναγκών στο σκάφος – πλωτό σπίτι.

Δείτε επίσης: Frauscher x Porsche 850 Fantom Air: Το ηλεκτρικό σκάφος της Porsche

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους σκάφη δεν ταξιδεύουν για πολύ μεγάλες περιόδους ούτε καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, επομένως τα πάνελ μπορεί να είναι κατάλληλα για μικρότερα ταξίδια στη λίμνη ή στο ποτάμι. Προφανώς, όμως, με μια φόρτιση, θα μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερες διαδρομές.

Η τιμή του σκάφους-σπιτιού είναι στα 130.000 δολάρια.

Ωστόσο, όπως αναφέρει και το electrek.co, είναι καλό να είμαστε επιφυλακτικοί με τα περίεργα ηλεκτρικά οχήματα που εμφανίζονται στον ιστότοπο της Alibaba. Αυτό το πλωτό σπίτι φαίνεται ωραίο αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα έφτανε έτσι στην πόρτα μας!

ηλιακή ενέργεια
Αυτό το πλωτό σπίτι είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος-σπίτι που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια

Πάντως, τα πλωτά σπίτια κερδίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους και ταξιδιώτες που έχουν μια πιο εναλλακτική φιλοσοφία. Ένα πλωτό σπίτι σαν αυτό που παρουσιάζεται στο site της Alibaba προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η χρήση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια είναι ανανεώσιμη πηγή, που σημαίνει ότι τα ηλιακά ηλεκτρικά πλωτά σπίτια μπορούν να λειτουργούν χωρίς να εξαρτώνται από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.

Δείτε επίσης: GoBoat 2.0: Το ηλεκτρικό σκάφος που χωράει μέσα σε ένα backpack

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η μείωση των εκπομπών επικίνδυνων αερίων στο περιβάλλον.

Τέλος, η χρήση των πλωτών σπιτιών προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την κατοικία και την αναψυχή. Αυτά τα σπίτια μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη για σύνδεση σε δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό τους επιτρέπει να είναι ευέλικτα και να ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές, παρέχοντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής στην εναλλακτική κατοικία.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS