ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΓιγάντιο «μυστηριώδες πλάσμα» κοντά σε ναυάγιο της Ερυθράς Θάλασσας

Γιγάντιο «μυστηριώδες πλάσμα» κοντά σε ναυάγιο της Ερυθράς Θάλασσας

Η ανακάλυψη ενός ναυαγίου είναι από μόνη της μία συναρπαστική εμπειρία. Ωστόσο, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη όταν εντοπίζεται και ένα τεράστιο, μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα που κολυμπάει δίπλα στο ναυάγιο. Αυτό συνέβη στο πλήρωμα του ερευνητικού σκάφους της OceanX, OceanXplorer κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα στα τέλη του 2020.

μυστηριώδες πλάσμα

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Πρώτη κατάδυση στο ναυάγιο από την OceanGate

Ένα χρόνο αργότερα, η OceanX αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μυστηριώδες ζώο που πέρασε δίπλα από την κάμερα του σκάφους, καθώς εξέταζε το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου Pella σε βάθος σχεδόν 850 μέτρων.

Ο ζωολόγος και ειδικός στα καλαμάρια Mike Vecchione, μελέτησε το πλάνο και πρότεινε ότι παρά το μέγεθός του, το ζώο δεν ήταν το διαβόητο “γιγάντιο καλαμάρι”, λόγω των αναλογιών του σώματος και του σχήματος των πτερυγίων του. Ο Vecchione το προσδιόρισε ως ένα παράδειγμα πολύ μεγάλου πορφυρού καλαμαριού.

Ένα βίντεο του OceanX που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, δείχνει το ζώο που κινείται γρήγορα μαζί με την ανάλυση του Vecchione.

Δείτε ακόμα: Εκμετάλλευση του ναυαγίου στη Νότια Κορέα για την διανομή malware

Η επικεφαλής του επιστημονικού προγράμματος OceanX, Mattie Rodrigue περιέγραψε ότι είδε το καλαμάρι – το οποίο εκτιμούσε ότι ήταν μεγαλύτερο από έναν άνθρωπο – για πρώτη φορά καθώς κολυμπούσε δίπλα από το τόξο του ναυαγίου. «Ήμουν παγωμένη σε απόλυτο σοκ», είπε.

ναυάγιο

Οι ερευνητές εντόπισαν είτε το ίδιο καλαμάρι είτε άλλα παρόμοια κατά τη διάρκεια των επόμενων καταδύσεων. Ο Vecchione είπε ότι αντιπροσωπεύουν “τη γιγαντιαία μορφή” του πορφυρού καλαμαριού.

Η OceanX επικεντρώνεται στην έρευνα, την εξερεύνηση, την προσέγγιση και την προστασία των ωκεανών. Ο στόχος της αποστολής της Ερυθράς Θάλασσας ήταν να απαντήσει στην ερώτηση: “Πώς τα είδη στην Ερυθρά Θάλασσα ευδοκιμούν εκεί που θα πέθαιναν άλλα;” Οι ερευνητές ανακάλυψαν μεγάλα ζώα, όπως το καλαμάρι, καθώς και τοποθεσίες με κοράλλια ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε το “Μάτι του Σάουρον” και είναι υποθαλάσσιο ηφαίστειο

Ενώ το πλάσμα που παρατήρησε η Rodrigue δεν ήταν ένα θρυλικό γιγάντιο καλαμάρι, ήταν ένα εκπληκτικό και απροσδόκητο θέαμα. Ένα πραγματικό θαύμα των θαλασσών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS