ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη ο Ουκρανός διαχειριστής του Raccoon Infostealer Malware

Συνελήφθη ο Ουκρανός διαχειριστής του Raccoon Infostealer Malware

Ένας υπήκοος της Ουκρανίας, που κατηγορείται για τη λειτουργία του Raccoon Infostealer malware-as-a-service (MaaS), παρουσιάστηκε σε δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη σύλληψή του στην Ολλανδία.

 Raccoon Infostealer Malware

Ο Mark Sokolovsky, 28 ετών, συνελήφθη τον Μάρτιο του 2022, όταν το FBI και οι αρχές επιβολής του νόμου στην Ιταλία και την Ολλανδία εξάρθρωσαν την υποδομή Raccoon Infostealer.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Sokolovsky κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στη διανομή του κακόβουλου λογισμικού Raccoon Infostealer σε εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.

Με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, όπως το phishing και άλλες τακτικές κοινωνικής μηχανικής, πραγματοποιήθηκε κλοπή διαπιστευτηρίων σύνδεσης, οικονομικών δεδομένων και άλλων προσωπικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι διαχειριστές του Raccoon Infostealer εκτός από την κλοπή πληροφοριών από τα συστήματα των θυμάτων, “δανείστηκαν” επίσης την πρόσβαση στο malware, με τη χρέωση περίπου 200 δολαρίων το μήνα, σε μορφή κρυπτονομισμάτων.

Κατά το 2022, το FBI ανακοίνωσε ότι είχε συλλέξει διάφορους τύπους δεδομένων από υπολογιστές που είχαν μολυνθεί από το Raccoon Infostealer. Αυτά περιλάμβαναν πάνω από 50 εκατομμύρια μοναδικά διαπιστευτήρια και μορφές αναγνώρισης.

Η Αμερικανική κυβέρνηση αναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν πιστεύει πως διαθέτει όλες τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί από το Raccoon Infostealer, και συνεχίζει την έρευνα του περιστατικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το FBI δημιούργησε μια ιστοσελίδα όπου τα θύματα μπορούν να καταχωρίσουν τις διευθύνσεις email τους για να ελέγξουν, εάν τα προσωπικά τους στοιχεία είναι μέρος του κυβερνητικού αποθετηρίου δεδομένων των ΗΠΑ.

 Raccoon Infostealer Malware

Ο Sokolovsky κατηγορείται για συνωμοσία διάπραξης απάτης υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς και για κλοπή ταυτότητας. Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο στις 9 Φεβρουαρίου και αναμένεται η δίκη του.

Πηγή: securityweek.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS