ΑρχικήsecurityΠροστασία από κυβερνοαπειλές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών

Προστασία από κυβερνοαπειλές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανησυχούν ολοένα και περισσότερο, αφού παρατηρούν ότι οι κυβερνοαπειλές έχουν αυξηθεί δραματικά.

υπηρεσίες κυβερνοαπειλές

Το ποσοστό των κορυφαίων 100 δικηγορικών γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων αυξήθηκε από 45% το 2018/19 σε 73% το περασμένο έτος. Είναι κρίσιμος ο κλάδος να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια. Ο Ed Boal, επικεφαλής νομικών στο Shieldpay, υποστηρίζει την ανάγκη για ισχυρές διαδικασίες, συστήματα και μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή διαχείριση δεδομένων και κεφαλαίων πελατών.

Διαβάστε σχετικά: Τοπ 8 κυβερνοαπειλές για το 2024

Με την κλιμάκωση των απειλών στον κυβερνοχώρο, η προστασία των δεδομένων πελατών έχει καταστεί αδιαπραγμάτευτη για τους νομικούς. Ένα εκπληκτικό 75% των νομικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πέσει θύματα κυβερνοεπιθέσεων τον περασμένο χρόνο – ένα στατιστικό στοιχείο που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη έκθεση Chaucer, η οποία διαπίστωσε ότι ο αριθμός των παραβιάσεων δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις εναντίον νομικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα τρίτο από το 2023. Αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση της ποσότητας και της πολυπλοκότητας των περιστατικών, υπογραμμίζει την ευπάθεια των δικηγορικών γραφείων.

Μια πρόσφατη επίθεση σε εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών υποδομής CTS επηρέασε μεγάλο αριθμό εταιρειών και επέστησε την προσοχή στην έντονη ανάγκη του νομικού τομέα να επανεξετάσει τις πρακτικές κυβερνοασφάλειας και να εφαρμόσει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από άμεσες και έμμεσες απειλές. Ο όγκος των επιθέσεων είναι μια πρόκληση, αλλά εκεί που χρειάζεται να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες είναι να συμβαδίζουν με την εξελιγμένη πολυπλοκότητα των επιθέσεων καθώς αναπτύσσουν νέες τακτικές και νέα εργαλεία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για να αυξήσουν την απειλή.

Οι επιπτώσεις των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τις οικονομικές διαταραχές, περιλαμβάνοντας σοβαρή ζημιά στη φήμη και πιθανές νομικές συνέπειες που προκαλούνται από την παραβίαση του απορρήτου των πελατών.

Διαβάστε ακόμη: Kaspersky: AI, online παιχνίδια και FinTech θα είναι οι μεγαλύτερες κυβερνοαπειλές για τα παιδιά

Παρόλο που οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ανεπαρκείς μεθόδους ασφαλείας, εκθέτοντας τους εαυτούς τους σε σοβαρούς κινδύνους. Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις εξελίσσονται, οι δικηγορικές εταιρείες πρέπει να εστιάσουν στην συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού τους, την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και τη βελτίωση των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης περιστατικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων. Η επείγουσα ανάγκη για υιοθέτηση προληπτικών στρατηγικών κυβερνοασφάλειας είναι κρίσιμη, καθώς οι οικονομικές συνέπειες των κυβερνοεγκλημάτων αναμένεται να φτάσουν τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025.

Για να επιτύχουν αυτό και να αναπτύξουν προληπτικές στρατηγικές ανθεκτικότητας, οι δικηγορικές εταιρείες πρέπει να επενδύσουν σε αξιόπιστα πρωτόκολλα ασφαλείας, με πολλά από αυτά να βασίζονται πλέον σε εξωτερικούς παρόχους ασφάλειας.

Αν και η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στις νομικές πρακτικές φέρνει νέες ευκαιρίες, είναι σημαντικό οι δικηγορικές εταιρείες να αντιληφθούν τις ευπάθειες που ανακύπτουν. Η χρήση νέων εργαλείων AI επεκτείνει τους τρόπους που μπορούν να επιτεθούν οι κακόβουλοι. Μια πρόσφατη αναθεώρηση από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης σε κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, με την αύξηση των επιθέσεων που χρησιμοποιούν AI να προβλέπεται να είναι συχνότερη και πιο περίπλοκη τα επόμενα χρόνια. Αυτή η διασταύρωση των απειλών στον κυβερνοχώρο δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε ανειδίκευτους εγκληματίες να πραγματοποιούν πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις.

εταιρείες κυβερνοαπειλές

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμος αμυντικός μηχανισμός. Υπάρχουν πλέον εργαλεία ανίχνευσης και ανάλυσης απειλών με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθούν στον εντοπισμό και την πρόληψη κακόβουλων ενεργειών. Αυτά προσφέρουν αυτοματοποιημένα συστήματα αντίδρασης που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας γρήγορες απαντήσεις από ειδικούς ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος επιθέσεων και προστατεύονται τα κρίσιμα δεδομένα.

Δείτε επίσης: FINTRAC: Έκτος σύνδεσης τα συστήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Για να επιτύχετε μια ασφαλή πλοήγηση στον ψηφιακό κόσμο, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της κυβερνοασφάλειας. Τα δικηγορικά γραφεία πρέπει να αναπτύξουν μια νοοτροπία έναντι των κυβερνοαπειλών, η οποία να προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες απειλές σε συνεργασία με ειδικούς. Μέσω της χρήσης τεχνολογιών που προστατεύουν τα δεδομένα και συμβάλλουν σε μια εξελισσόμενη αμυντική στρατηγική, οι εταιρείες μπορούν να αποτρέπουν αποτελεσματικά τις κυβερνοεπιθέσεις και να διασφαλίσουν τη συνεχή επιτυχία στη ψηφιακή εποχή.

Πηγή: consultancy.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS