ΑρχικήsecurityKaspersky: AI, online παιχνίδια και FinTech θα είναι οι μεγαλύτερες κυβερνοαπειλές για...

Kaspersky: AI, online παιχνίδια και FinTech θα είναι οι μεγαλύτερες κυβερνοαπειλές για τα παιδιά

Μια νέα έκθεση της Kaspersky αναφέρει ότι η αυξημένη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) και οι πιθανές ευπάθειες στα online παιχνίδια θεωρούνται κρίσιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών στον κυβερνοχώρο. Επίσης, η ανάπτυξη του κλάδου FinTech για τους νέους, η αυξανόμενη δημοτικότητα των έξυπνων οικιακών συσκευών και η πρόκληση της εξισορρόπησης της επιθυμίας των παιδιών για διαδικτυακή ιδιωτικότητα με την επαρκή γονική επίβλεψη, πρέπει να μας απασχολήσουν το 2024.

AI, online παιχνίδια και FinTech παιδιά

Σύμφωνα με την έκθεση, η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από παιδιά, εγκυμονεί κινδύνους έκθεσης σε ακατάλληλο περιεχόμενο, ενώ κινδυνεύουν συχνά και τα προσωπικά δεδομένα.

Δείτε επίσης: OpenAI: Παρουσιάζει “Πλαίσιο Ετοιμότητας” για τη διαχείριση κινδύνων στην τεχνητή νοημοσύνη

Τα διαδικτυακά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχουν το 91% των παιδιών ηλικίας 3-15 ετών, μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για την εξαπάτηση των παιδιών. Για παράδειγμα, οι επιτιθέμενοι μπορεί να κλέψουν δεδομένα ή να μολύνουν συσκευές με κακόβουλα αρχεία.

Η βιομηχανία FinTech για νέους εισάγει κυρίως οικονομικές απειλές, με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να στοχεύουν στην εμπιστοσύνη των παιδιών για να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Όσον αφορά στις έξυπνες συσκευές στο σπίτι, αποτελούν, επίσης, κίνδυνο για την κυβερνοασφάλεια, αφού οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ευπάθειες για κατασκοπεία ή φυσικές επιθέσεις.

Η εξισορρόπηση της επιθυμίας των παιδιών για διαδικτυακή ιδιωτικότητα με την αποτελεσματική γονική επίβλεψη θα είναι επίσης βασική τάση το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Kaspersky. Οι ερευνητές τόνισαν ότι πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ γονέων παιδιών, συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου ενώ θα πρέπει να γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχουν όρια σχετικά με τη χρήση του Internet και τα sites που μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη (AI ): Εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανάλυση malware

Τέλος, ένας άλλος κίνδυνος για τα παιδιά είναι η λήψη εφαρμογών από μη επίσημα καταστήματα εφαρμογών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λήψης κάποιου malware.

Προστασία παιδιών από απειλές κυβερνοασφάλειας που σχετίζονται με AI, Gaming, FinTech

Όπως μπορούμε να δούμε, πολλές από τις τάσεις που διαδραματίζονται στην κοινωνία επηρεάζουν επίσης τα παιδιά, καθιστώντας τα πιθανούς στόχους για επιτιθέμενους“, σχολίασε ο Andrey Sidenko, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και απορρήτου της Kaspersky.

παιδιά κυβερνοασφάλεια Kaspersky
Kaspersky: AI, online παιχνίδια και FinTech θα είναι οι μεγαλύτερες κυβερνοαπειλές για τα παιδιά

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διδάξουμε στα παιδιά τα βασικά στοιχεία της κυβερνοασφάλειας από νεαρή ηλικία, πώς να μην πέσουν στην παγίδα των κυβερνοεγκληματιών, ποιες απειλές στον κυβερνοχώρο μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και πώς να προστατεύσουν σωστά τα προσωπικά τους δεδομένα. Όλα αυτά είναι πλέον απαραίτητη γνώση όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τους νεότερους χρήστες“.

Επομένως, για να προστατεύσουμε τα παιδιά από τις απειλές κυβερνοασφάλειας που σχετίζονται με το AI, τα παιχνίδια και τον κλάδο FinTech, πρέπει πρώτα να τα εκπαιδεύσουμε για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εκμάθηση των βασικών αρχών της κυβερνοασφάλειας, όπως η δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, η αποφυγή της κοινοποίησης προσωπικών πληροφοριών και η αναγνώριση των επιθέσεων phishing.

Δείτε επίσης: Είσαι έφηβος/η; 12 tips για να μείνεις ασφαλής στο διαδίκτυο

Επιπλέον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες που προσφέρουν προστασία, όπως λογισμικό antivirus και φίλτρα περιεχομένου. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών από επιβλαβείς ιστοσελίδες και λογισμικό, ενώ παράλληλα περιορίζουν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρούμε ανοιχτή τη συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να μοιράζονται τις ανησυχίες τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε παράξενη συμπεριφορά ή μηνύματα που λαμβάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τυχόν προβλήματα και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας παραμένουν ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS