ΑρχικήyoutubeStarlink: Οι δορυφόροι του μεταδίδουν τα πρώτα απευθείας μηνύματα

Starlink: Οι δορυφόροι του μεταδίδουν τα πρώτα απευθείας μηνύματα

Η SpaceX μόλις επιτέλεσε επιτυχώς τη λειτουργία των νέων δορυφόρων Starlink που επιτρέπουν απευθείας επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς για την αποστολή μηνυμάτων για πρώτη φορά.

Δείτε επίσης: Η Starlink του Elon Musk μπορεί να προσφέρει σύντομα δορυφορικό Διαδίκτυο στην Ινδία

Starlink

Το ορόσημο επετεύχθη στις 8 Ιανουαρίου, μόλις έξι ημέρες μετά την εκτόξευση των έξι δορυφόρων Starlink από έναν πύραυλο Falcon 9 από την Vandenberg Space Force Base της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε η εταιρεία σε μια ενημέρωση την Τετάρτη (10 Ιανουαρίου).

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά μηνύματα περιλαμβάνονται τα κλασικά “Νέο τηλέφωνο ποιος είσαι;” καθώς και “Ποτέ δεν είχα τέτοιο σήμα” και “Πολύ εντυπωσιακό,” σύμφωνα με μια ανάρτηση της SpaceX την Τετάρτη.

Το Starlink είναι το δορυφορικό δίκτυο της SpaceX σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, που παρέχει υπηρεσία internet σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μεγακατασκευή αποτελείται αυτή τη στιγμή από περισσότερους από 5.250 λειτουργικούς δορυφόρους, αλλά οι έξι που εκτοξεύθηκαν στις 2 Ιανουαρίου ήταν οι πρώτοι με δυνατότητες επικοινωνίας απευθείας προς κινητά τηλέφωνα.

Δείτε ακόμα: SpaceX Starlink: Έχει θέσει σε τροχιά πάνω από 4000 δορυφόρους

Η παροχή υπηρεσιών σύνδεσης μέσω δορυφόρου απευθείας σε smartphones – όπως η SpaceX κάνει μέσω συνεργασίας με την T-Mobile – είναι μια δύσκολη πρόταση, όπως επεσήμανε η SpaceX στην ενημέρωσή της την Τετάρτη.

Οι δορυφόροι Starlink που συνδέονται απευθείας με τα κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν αυτές τις προκλήσεις χάρη στον “καινοτόμο εξατομικευμένο πυρήνα, φάσματα με φάσεις και προηγμένους αλγόριθμους λογισμικού,” πρόσθεσε η SpaceX.

Η αντιμετώπιση των προκλήσεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ανταμοιβές, και αυτό ισχύει εδώ, σύμφωνα με την Πρόεδρο της SpaceX, Gwynne Shotwell.

Η συνδεσιμότητα δορυφόρων απευθείας προς κινητά τηλέφωνα θα έχει τεράστια επίπτωση σε ολόκληρο τον κόσμο, βοηθώντας τους ανθρώπους να επικοινωνούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλουν ή χρειάζονται“, είπε η Shotwell μέσω του X την Τετάρτη.

Το Starlink launch της 2ης Ιανουαρίου ήταν το πρώτο της χρονιάς για την SpaceX. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα: Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι στοχεύει να πραγματοποιήσει 144 αποστολές σε τροχιά το 2024, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ των 98.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS