ΑρχικήinetΗ Microsoft ξεπέρασε για λίγο την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία

Η Microsoft ξεπέρασε για λίγο την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία

Σε μια σημαντική αναπτυξιακή κίνηση στην αγορά την Πέμπτη, η Microsoft προσωρινά ξεπέρασε την Apple για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο για πρώτη φορά από το 2021.

Δείτε επίσης: Microsoft 365: Νέα διακοπή λειτουργίας προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας

Microsoft Apple

Αυτή η αλλαγή σημειώθηκε καθώς οι μετοχές της Apple αντιμετώπισαν μία αναμενόμενη πτώση στην αρχή του έτους, με ανησυχίες για την ασθενή ζήτηση των προϊόντων της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αξία της εταιρείας έφτασε στα 2,903 τρισεκατομμύρια δολάρια, με μια αύξηση 2%. Προς το παρόν, η Apple έκλεισε στα 2,89 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Microsoft έκλεισε στα 2,86 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαρκής αντιπαλότητα μεταξύ της Microsoft και της Apple για την κορυφαία θέση έχει αποτελέσει ένα επαναλαμβανόμενο θέμα κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Ο αναλυτής Gil Luria από την D.A. Davidson παρατήρησε: “Η ανατροπή της Microsoft και της Apple ήταν αναπόφευκτη, καθώς η Microsoft αναπτύσσεται γρηγορότερα και έχει περισσότερα οφέλη από την επανάσταση της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμα: Η διακοπή αναζήτησης του Microsoft 365 επηρεάζει τα Outlook, Teams και SharePoint

Το μεγάλο ανταγωνιστικό μερίδιο αγοράς της Microsoft οφείλεται στην προηγούμενη ηγετική της θέση στην εξελικτική τεχνητή νοημοσύνη, κυρίως λόγω της επένδυσής της στην OpenAI, την δημιουργό του ChatGPT.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της OpenAI από τη Microsoft στη σουίτα των λογισμικών παραγωγικότητας ήταν καθοριστική για την αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της στον τομέα του cloud computing κατά το τρίτο τρίμηνο του Ιούλη-Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, η Apple αντιμετώπισε προβλήματα με τη μείωση της ζήτησης, ειδικά για το βασικό προϊόν της, το iPhone, αντιμετωπίζοντας οικονομικές προκλήσεις στην Κίνα και εντεινόμενο ανταγωνισμό από την Huawei.

Στην ανάλυσή της την Τετάρτη, η Redburn Atlantic υποβάθμισε τα μετοχικά δελτία της Apple σε “ουδέτερα”, εκφράζοντας ανησυχίες για τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο της Κίνας στην απόδοση της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης: Microsoft Office: Πώς θα το χρησιμοποιήσετε δωρεάν

Από την αρχή του 2024, τουλάχιστον τρεις αναλυτές που καλύπτουν την Apple έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις αξιολογήσεις τους.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS