ΑρχικήsecurityGoogle & BSSN συνεργάζονται για την αύξηση κυβερνοασφάλειας στην Ινδονησία

Google & BSSN συνεργάζονται για την αύξηση κυβερνοασφάλειας στην Ινδονησία

Η Google και το National Cyber ​​and Crypto Agency (BSSN) της Ινδονησίας, μαζί με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεργάζονται για την αύξηση της κυβερνοασφάλειας στην Ινδονησία.

κυβερνοασφάλεια Ινδονησία

Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον κυβερνοχώρο και εργαλείων κυβερνοασφάλειας με τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία των κυβερνητικών οργανισμών, των επιχειρήσεων και των πολιτών από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε επίσης: Προστασία από κυβερνοαπειλές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακής Κοινωνίας (CfDS) και τη Συνεργασία Έρευνας και Καινοτομίας στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης, η Google θα προωθήσει συζητήσεις μεταξύ εξειδικευμένων επαγγελματιών, αρμόδιων στην πολιτική και άλλων ενδιαφερομένων για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία, μέσω του Εργαστηρίου Πολιτικής και Δεξιοτήτων στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Οι χάκερς χρειάζονται απλώς μία επιτυχημένη εισβολή, ενώ εκείνοι που αμύνονται, αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση για να αναπτύξουν τις καλύτερες τους άμυνες ανά πάσα στιγμή, σε ένα όλο και πιο περίπλοκο ψηφιακό περιβάλλον. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «Defender’s Dilemma» και πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να αντιστρέψουν αυτή τη δυναμική», δήλωσε ο Putri Alam, Διευθυντής Κυβερνητικών Υποθέσεων και Δημόσιας Πολιτικής, της Google Indonesia.

«Η εφαρμογή εργαλείων κυβερνοασφάλειας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες δεξιότητες για την χρήση τους, μπορεί να μειώσει το κόστος του κυβερνοεγκλήματος για επιχειρήσεις και ιδιώτες στην Ινδονησία. Υπάρχει δυνατότητα μείωσης κατά έως και 1.365 τρισεκατομμύρια IDR έως το 2030.».

Η Google παρέχει 1000 υποτροφίες για πιστοποιήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε αξιωματούχους του BSSN. Αυτό επιτρέπει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρίς προηγούμενη εμπειρία να επικεντρωθούν σε ρόλους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Θα υπάρξει αυξημένη συνεργασία μεταξύ των ομάδων κυβερνοασφάλειας της Mandiant και του BSSN για τη μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις κυριότερες απειλές.

Τέλος, το BSSN και το Google Cloud θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ικανοτήτων, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη επόμενης γενιάς λύσεων βασισμένη σε cloud, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) για γρήγορο εντοπισμό και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες εθνικές υποδομές.

«Η συνεργασία ανάμεσα μεταξύ της κυβέρνησης και της Google, μαζί με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, θα βοηθήσει στη μέγιστη ενίσχυση των υπερασπιστών μας, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη χρήση της τεχνολογίας από τους αντιπάλους μας», δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας Dono Indarto, αναπληρωτής για τον κυβερνοχώρο και στρατηγικής και πολιτική Crypto, σύμφωνα με την BSSN.

Δείτε ακόμα: Οι μετοχές της CrowdStrike αυξήθηκαν, λόγω αυξημένης ζήτησης για κυβερνοασφάλεια

Για τις μικρομεσαίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, προβλέπεται εκπαίδευση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με στόχο την αξιοποίηση εργαλείων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Google BSSN Ινδονησία

Αυτή η προσπάθεια υποστηρίζεται από το “φιλανθρωπικό χέρι” της Google, The Asia Foundation, σε συνεργασία με το Association of Women’s Resource Development Centres (PPSW), το Association for Advancement of Small Business (PUPUK) και το Muhammadiyah Economic and Entrepreneurship Council στην Ινδονησία.

Η διαθεσιμότητα πόρων που επέτρεψε αυτή την προσπάθεια προήλθε από τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την υποστήριξη του Ιδρύματος Ασίας προς τον σχηματισμό του Ταμείου Κυβερνοασφάλειας APAC, σε συνεργασία με το CyberPeace Institute και την Global Cyber ​​Alliance.

Πηγή: channelasia.tech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS