ΑρχικήUpdatesApple: Απαντά στις απειλές της Huawei μειώνοντας τις τιμές του iPhone 15...

Apple: Απαντά στις απειλές της Huawei μειώνοντας τις τιμές του iPhone 15 στην Κίνα

Η Apple ξεκίνησε έναν νέο γύρο σημαντικών εκπτώσεων στα μοντέλα iPhone 15 στην Κίνα, με στόχο την ενίσχυση των πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά smartphone της και την αντιμετώπιση της ισχυρής παρουσίας της Huawei.

apple huawei

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τις 20 έως τις 28 Μαΐου, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις τιμών από αυτές που είχε ανακοινώσει η Apple τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμη: Η Samsung διακωμωδεί τη διαφήμιση iPad Pro της Apple

Στο επίσημο κατάστημά της στον ιστότοπο Tmall του Ομίλου Alibaba, η Apple προσφέρει εκπτώσεις έως και 2.300 γιουάν (318 $) σε επιλεγμένα μοντέλα. Για παράδειγμα, ένα κορυφαίο iPhone 15 Pro Max 256 GB μπορεί πλέον να αγοραστεί για 7.949 γιουάν (1.199 $), συγκριτικά με την αρχική τιμή των 9.999 γιουάν όταν κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ένα βασικό μοντέλο iPhone με χωρητικότητα 128 GB διατίθεται πλέον στην μειωμένη τιμή των 4.599 γιουάν (636 $), χαμηλότερη από την προηγούμενη τιμή των 5.999 γιουάν.

Η Apple βασίζεται στις εκπτώσεις για να ενισχύσει τις πωλήσεις του iPhone 15 στα μέσα του κύκλου, με τον έντονο ανταγωνισμό από την τελευταία high-end σειρά τηλεφώνων Pura 70 της Huawei να αποτελεί παράγοντα της πρόσφατης πτώσης των πωλήσεων. Οι εκπτώσεις της Apple τον Φεβρουάριο θεωρήθηκαν ως απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη σειρά Mate 60 της Huawei, η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο.

apple huawei

Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 13%, φτάνοντας τα 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο. Αυτή η επίδοση ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες κυμαίνονταν στα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ποιές θα είναι οι χρωματικές επιλογές της σειράς iPhone 16;

Ωστόσο, παρά τις ζοφερές προοπτικές για το 2024, οι προσφορές της Apple τον Φεβρουάριο φαίνεται να βοήθησαν στην αντιμετώπιση της επιβράδυνσης των πωλήσεών της στην Κίνα. Σύμφωνα με το Reuters, οι αποστολές της Apple στη χώρα αυξήθηκαν κατά 12% τον Μάρτιο, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2024, όταν η εταιρεία είχε καταγράψει πτώση 37% στις πωλήσεις.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS