ΑρχικήsecurityToronto Zoo: Ransomware επίθεση "χτύπησε" τον μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο του Καναδά

Toronto Zoo: Ransomware επίθεση “χτύπησε” τον μεγαλύτερο ζωολογικό κήπο του Καναδά

Ο Toronto Zoo, ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στον Καναδά, επιβεβαίωσε ότι μια επίθεση ransomware έπληξε τα συστήματά του τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Ευτυχώς, όμως, φαίνεται ότι το περιστατικό δεν επηρέασε καθόλου τα ζώα και την ευημερία τους, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους δεν επηρεάστηκαν ούτε ο ιστότοπος ούτε οι καθημερινές λειτουργίες του ζωολογικού κήπου.

Toronto Zoo Ransomware επίθεση

Ο Toronto Zoo είπε ότι δεν αποθηκεύει στοιχεία πιστωτικής κάρτας πελατών και αυτή τη στιγμή διερευνά εάν το περιστατικό επηρέασε τα αρχεία των επισκεπτών, των μελών ή των δωρητών του.

Δείτε επίσης: Νοσοκομεία υπό πολιορκία: Αυξάνονται οι επιθέσεις ransomware

Προς το παρόν, η ευημερία των ζώων μας και τα συστήματα φροντίδας και υποστήριξης των ζώων δεν έχουν επηρεαστεί από αυτό το περιστατικό και συνεχίζουμε τις κανονικές λειτουργίες του ζωολογικού κήπου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ανοικτός  για τους επισκέπτες“, ανέφερε σε δήλωση.

Ο ιστότοπος του Zoo δεν επηρεάζεται και οι αγορές εισιτηρίων μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση torontozoo.com“.

Οι αρμόδιες τοπικές αρχές έχουν ενημερωθεί για τη ransomware επίθεση και ο Toronto Zoo συνεργάζεται με τρίτους ειδικούς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και με το Chief Information Security Office της πόλης του Τορόντο, για να προσδιορίσει την έκταση της ζημιάς.

Εάν κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ζωολογικό κήπο τις επόμενες μέρες, ζητάμε την υπομονή του, καθώς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε έγκαιρα, αλλά οι χρόνοι απόκρισης ενδέχεται να επηρεαστούν“, πρόσθεσε ο ζωολογικός κήπος.

Δείτε επίσης: Zeppelin ransomware: Ο source code πουλήθηκε για $ 500

Οι υπεύθυνοι του Toronto Zoo είπαν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τον αντίκτυπο της επίθεσης, αλλά θα ενημερώσουν το κοινό, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

ζωολογικός κήπος

Πώς οι επιθέσεις ransomware επηρεάζουν τη λειτουργία των ζωολογικών κήπων;

Αν και δεν έχει καθοριστεί ο πλήρης αντίκτυπος της επίθεσης, ο Toronto Zoo λέει ότι τα ζώα δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι μια ransomware επίθεση θα μπορούσε γενικά να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε έναν ζωολογικό κήπο.

 Οι επιθέσεις ransomware μπορούν να παραλύσουν τη λειτουργία ενός ζωολογικού κήπου με πολλούς τρόπους. Αρχικά, μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε κρίσιμα ψηφιακά συστήματα, όπως οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της φροντίδας των ζώων, την παρακολούθηση της υγείας τους και την παρακολούθηση των γενικότερων συνθηκών.

Δείτε επίσης: Xerox: Η θυγατρική XBS U.S. έπεσε θύμα ransomware επίθεσης και παραβίασης δεδομένων

Επιπλέον, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να διακόψουν την ηλεκτρονική επικοινωνία, καθιστώντας δύσκολη τη συντονισμένη προσπάθεια των εργαζομένων του ζωολογικού κήπου (π.χ. Toronto Zoo). Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του ζωολογικού κήπου και στην ασφάλεια των ζώων και των επισκεπτών.

Τέλος, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά σε έναν ζωολογικό κήπο. Η ανάγκη για αποκατάσταση των συστημάτων, η απώλεια εσόδων λόγω διακοπής της λειτουργίας και το πιθανό κόστος αποζημίωσης της απαίτησης των χάκερ μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS