ΑρχικήsecurityTwilio: Εγκαταλείπει την εφαρμογή Authy για υπολογιστές τον Αύγουστο

Twilio: Εγκαταλείπει την εφαρμογή Authy για υπολογιστές τον Αύγουστο

Οι εφαρμογές Authy της Twilio για υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux θα διακοπούν τον Αύγουστο του 2024, με την εταιρεία να συνιστά στους χρήστες να μεταβούν σε μια κινητή έκδοση της εφαρμογής διπλής επαλήθευσης (2FA).

Δείτε επίσης: 0ktapus phishing: Οι Twilio hackers παραβίασαν 130 οργανισμούς

Twilio

Το Authy είναι μια εφαρμογή επαλήθευσης που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν τη διπλή επαλήθευση (2FA) για τους online λογαριασμούς τους, δημιουργώντας έναν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης κάθε 30 δευτερόλεπτα για να διευκολύνει την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η δημοτικότητα της εφαρμογής οφείλεται στην ικανότητά της να δημιουργεί offline κωδικούς, να συγχρονίζει τα δεδομένα σε διάφορες συσκευές, να προσφέρει επιλογή για κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud για ανάκτηση λογαριασμού σε περίπτωση απώλειας συσκευής και για την ισχυρή κρυπτογράφηση των διαπιστευτηρίων για ασφάλεια.

Ο πάροχός της, η Twilio, προειδοποίησε ότι σκοπεύει να αποσύρει την εφαρμογή για τους υπολογιστές αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των πεδίων με μεγαλύτερη ζήτηση και να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους της.

Η Twilio περνά μια περίοδο αναδιοργάνωσης, και η εταιρεία ανακοίνωσε την παραίτηση του συνιδρυτή της Jeff Lawson ως CEO και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των πωλήσεων και της πίεσης από τους επενδυτές.

Οι υπάρχοντες χρήστες της εφαρμογής Authy σε υπολογιστή “μπορούν να μεταβούν αμέσως” στη χρήση της εφαρμογής iOS ή Google, από το Apple App Store και το Google Play αντίστοιχα. Η Twilio αναφέρει ότι η εφαρμογή iOS θα παραμείνει διαθέσιμη για λήψη σε υπολογιστές Apple M1/M2, οπότε οι χρήστες macOS με υλικό Apple Silicon δεν θα επηρεαστούν προς το παρόν.

Οι εφαρμογές και οι πλατφόρμες που βασίζονται στο API της Authy για να πιστοποιούν τους χρήστες τους πρέπει να ενημερώσουν τους πελάτες τους για την αλλαγή αυτή έως τον Αύγουστο του 2024.

Δείτε ακόμα: Microsoft Authenticator: Τέλος η υποστήριξη για Apple Watch

Authy

Η Twilio αναφέρει εναλλακτικές εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές για χρήστες που δεν μπορούν ή προτιμούν να μη χρησιμοποιούν κινητή συσκευή για την επαλήθευση δύο παραγόντων (2FA), με προτάσεις που περιλαμβάνουν τα 1Password, KeepassXC, Authenticator, Step Two και Secrets.

Παρατηρείται ότι η εφαρμογή Authy δεν διαθέτει λειτουργία εξαγωγής, οπότε όσοι μεταβαίνουν σε άλλη εφαρμογή 2FA θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσουν το Authy από κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και στη συνέχεια να ρυθμίσουν ξανά το 2FA στη νέα εφαρμογή.

Οι χρήστες προειδοποιούνται να μην διαγράφουν τα διακριτικά τους στο Authy πριν απενεργοποιήσουν το 2FA στους λογαριασμούς τους πρώτα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να κλειδωθούν από τους λογαριασμούς τους.

Ανάλογα με την ενέργεια που πραγματοποιούν οι επηρεαζόμενοι χρήστες, είναι ζωτικής σημασίας να ληφθούν υπόψη και να εκτελεστούν με προσοχή τα βήματα της χειροκίνητης διαδικασίας, καθώς ένα μόνο λάθος μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια πρόσβασης σε λογαριασμούς.

Η εφαρμογή Twilio Authy Desktop προσφέρει δυνατότητες δύο παραγόντων πιστοποίησης (2FA), προσφέροντας επιπλέον στρώμα ασφάλειας στους λογαριασμούς των χρηστών. Η εφαρμογή υποστηρίζει τόσο την πιστοποίηση μέσω SMS όσο και την πιστοποίηση μέσω push, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν τον πιο βολικό τρόπο.

Δείτε επίσης: Lapsus$: Πώς χάκαραν μερικούς από τους μεγαλύτερους στόχους

Επιπλέον, η εφαρμογή Twilio Authy Desktop περιλαμβάνει τη δυνατότητα επαναφοράς των λογαριασμών, επιτρέποντας στους χρήστες να ανακτήσουν την πρόσβασή τους ακόμη και αν χάσουν τη συσκευή τους. Τέλος, η εφαρμογή προσφέρει προστασία PIN για επιπλέον ασφάλεια, επιτρέποντας στους χρήστες να θέσουν έναν κωδικό PIN για την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS