ΑρχικήinetTesla: Ακόμα μία προσαρμογή μισθολογικών αυξήσεων

Tesla: Ακόμα μία προσαρμογή μισθολογικών αυξήσεων

Η Tesla ενημέρωσε σήμερα τους υπαλλήλους της ότι θα πραγματοποιήσει μια ακόμα προσαρμογή στους μισθούς, τη δεύτερη μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά από την απογοήτευση που εξέφρασαν οι υπάλληλοι για την τελευταία προσαρμογή.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει
Tesla

Ωστόσο, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει καθυστερήσει τη δεύτερη αύξηση μισθού, η οποία συμβαίνει την ίδια στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος, Elon Musk, ζητά ένα ιστορικό πακέτο αποζημίωσης.

Η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα τις ετήσιες αυξήσεις μισθών για τους υπαλλήλους σε όλη την εταιρεία μετά από τις ετήσιες αξιολογήσεις.

Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με την αύξηση των μισθών των εργατών του εργοστασίου της Tesla μετά τη νίκη του συνδικάτου έναντι των τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις μη συνδικαλισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Τesla.

Παρόλα αυτά, δεν έμειναν όλοι οι υπάλληλοι της Tesla ικανοποιημένοι με τις αλλαγές στην αμοιβή τους.

Σημειώσαμε ότι η Tesla ενημέρωσε τους μισθωτούς ότι δεν θα λάβουν την κανονική τους αποζημίωση με μετοχές μετά τις ετήσιες αξιολογήσεις τους. Η αύξηση του μισθού για τους ωρομισθίους υπαλλήλους ήταν επίσης μικρότερη από το αναμενόμενο, παρά το υψηλό περιβάλλον πληθωρισμού.

Οι εργαζόμενοι της Τesla έχουν επικοινωνήσει για να εκφράσουν αυτές τις ανησυχίες.

Προφανώς, η Tesla άκουσε μερικές από αυτές τις ανησυχίες και την 1η Ιανουαρίου, η εταιρεία έστειλε ένα email στους υπαλλήλους γνωστοποιώντας ότι θα κάνει μια ακόμα προσαρμογή στους μισθούς.

Δείτε ακόμα: Tesla: Οι παραδόσεις του Cybertruck ξεκινούν τον Νοέμβριο

Ωστόσο, η προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου πέρασε και οι υπάλληλοι δεν έλαβαν ενημερωμένη προσαρμογή στους μισθούς τους.

Οι ωρομισθίοι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι η Tesla θα χρειαζόταν άλλες δύο εβδομάδες για να πραγματοποιήσει μια “αξιολόγηση της αγοράς”.

Αυτό το δεύτερο κύμα αυξήσεων μισθοδοσίας στην Τesla έρχεται εν μέσω συζητήσεων του διευθύνοντος συμβούλου, Elon Musk, για το δικό του πιθανό νέο πακέτο αποζημίωσης. Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος χρησιμοποιεί μια τακτική διαπραγμάτευσης παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιεί ένα σωματείο που απειλεί με απεργία, πράγμα που είναι ειρωνικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ελπίζει να κρατήσει τα σωματεία μακριά από την Tesla.

Ο Musk δήλωσε ότι επιθυμεί το 25% των ψήφων στην Tesla, πράγμα που θα απαιτούσε να διπλασιάσει περίπου τον αριθμό των μετοχών του στην εταιρεία. Εάν αυτό δεν συμβεί, ο CEO δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αναπτύξει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στη νέα του εταιρεία xAI.

Δείτε επίσης: Tesla Bot Optimus: Νέο βίντεο με το ανθρωποειδές ρομπότ

Η απειλή είναι ιδιαίτερα προβληματική, καθώς ο CEO χαρακτηρίζει την Τesla ως μια εταιρεία AI/ρομποτικής και ακόμα ανέφερε ότι η Tesla δεν αξίζει τίποτα αν δεν επιλύσει το πρόβλημα του AI με την αυτόνομη οδήγηση.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS