ΑρχικήsecurityGoogle: Μπορείτε να προστατεύσετε το αρχείο My Activity με password

Google: Μπορείτε να προστατεύσετε το αρχείο My Activity με password

Πολλοί άνθρωποι παγκόσμια ανησυχούν για το ιδιωτικό τους απόρρητο και δεν τους αδικούμε. Κανείς δεν θέλει να γνωρίζουν οι άλλοι τι κάνει στο διαδίκτυο, επειδή αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολύ προσωπικές, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για ιατρικές παθήσεις και πολλά άλλα. Όταν οι χρήστες προϊόντων Google, συμπεριλαμβανομένων συσκευών Android, έξυπνων ηχείων και του προγράμματος περιήγησης Chrome περιηγούνται στο internet, το ιστορικό δραστηριότητάς τους αποθηκεύεται στους servers της Google.

Δείτε επίσης: Το Google News Showcase έρχεται στην επιφάνεια εργασίας

Το ιστορικό δραστηριοτήτων είναι προσβάσιμο μέσω της υπηρεσίας My Activity. Εκτός από την αποθήκευση ιστορικού ιστού, η υπηρεσία αποθηκεύει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές που έχουν εκκινήσει οι χρήστες κάθε δεδομένη ημέρα και τα μέρη που έχουν επισκεφθεί μέσω των Maps. Ουσιαστικά, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών που διατίθενται μέσω του My Activity που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις ακριβείς τοποθεσίες που επισκέπτεστε συχνότερα. Για την προστασία αυτών των δεδομένων, η Google πρόσθεσε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Google My activity

Δείτε επίσης: Τα επερχόμενα τηλέφωνα Honor θα έχουν προεγκατεστημένα Google apps

Η Google αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν μια επιπλέον επαλήθευση για να επιτρέψουν στην Google να διασφαλίσει ότι είστε εσείς που θέλετε να εμφανίσετε ή να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό στο My activity. Ο στόχος είναι να καταστούν οι πληροφορίες ιστορικού πιο ασφαλείς σε κοινόχρηστες συσκευές. Η Google αναφέρει ότι η νέα ρύθμιση που ισχύει μόνο για τη δραστηριότητά στο My Activity θα μπορούσε να εμφανίζεται και σε άλλα προϊόντα της Google.

Google My activity

Στους χρήστες δίνεται ένα κουμπί επιλογής για να απαιτείται επιπλέον επαλήθευση και ένα κουμπί επιλογής για να μην απαιτείται πρόσθετη επαλήθευση. Εάν ενεργοποιήσετε την πρόσθετη επαλήθευση, η λειτουργία θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας πριν από την έκθεση του ιστορικού. Η επαλήθευση πραγματοποιείται μεταφέροντας τον χρήστη στην τυπική σελίδα σύνδεσης της Google, όπου μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να συνδεθείτε μέσω μιας Android συσκευής εάν έχει ρυθμιστεί αυτή η δυνατότητα.

Δείτε επίσης: Pixel 6/Pixel 6 Pro: Τι ξέρουμε για τα επερχόμενα smartphones της Google;

Για όσους χρησιμοποιούν κοινόχρηστες συσκευές με άλλα μέλη της οικογένειας ή άλλους χρήστες, η δυνατότητα κλειδώματος των πληροφοριών είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS