ΑρχικήUpdatesΤο Google News Showcase έρχεται στην επιφάνεια εργασίας

Το Google News Showcase έρχεται στην επιφάνεια εργασίας

Η Google και οι ειδήσεις είχαν πάντα μια δύσκολη σχέση. Από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την Google, συγκεκριμένα τα αποτελέσματα του Google Search, για να βρουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ενημερώσεις για τρέχοντα συμβάντα ή θέματα. Από την άλλη πλευρά, οι εκδότες ειδήσεων διαμαρτύρονται για το ότι χάνουν επισκεψιμότητα εξαιτίας του ότι η Google παραβιάζει τα πνευματικά τους δικαιώματα. Η λύση της Google είναι η πρωτοβουλία News Showcase και οι ειδησεογραφικές ειδήσεις της να έρθουν επιτέλους στα desktops αφού ήταν αποκλειστικά για κινητά για πολλούς μήνες.

Google News Showcase

Δείτε επίσης: Τα επερχόμενα τηλέφωνα Honor θα έχουν προεγκατεστημένα Google apps

Το Google News Showcase που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο είναι μια επιμελημένη συλλογή ειδησεογραφικών άρθρων που κανονικά θα κρύβονταν πίσω από paywalls, αλλά θα είναι διαθέσιμα σε όλους δωρεάν. Το κόλπο εδώ είναι ότι η Google πληρώνει για όσους έχουν κάνει επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Με άλλα λόγια, είναι η προσπάθεια της Google να καθησυχάσει ορισμένους εκδότες με διαδικτυακές συνδρομές, ενώ προσπαθεί ακόμη να προσελκύσει ερευνητές στο Google News.

Δείτε επίσης: Pixel 6/Pixel 6 Pro: Τι ξέρουμε για τα επερχόμενα smartphones της Google;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι όλοι οι εκδότες ειδήσεων πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά η Google μπόρεσε να συγκεντρώσει σημαντικά publications από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ιταλία, την Τσεχία και την Ινδία. Εκτός από τους περιορισμούς στις αγορές, ωστόσο, το News Showcase περιοριζόταν επίσης προηγουμένως σε κινητές συσκευές. Τώρα, έχει φτάσει στα desktops μέσω των web browsers και γίνεται αναπόσπαστο μέρος του ιστότοπου Google News.

Σε αγορές όπου είναι διαθέσιμο το News Showcase, οι χρήστες θα δουν μια ενότητα στα Top Stories τους αφιερωμένη σε προτεινόμενα άρθρα από συνεργάτες σε αυτά τα προγράμματα. Θα υπάρχει επίσης μια ειδική ενότητα για το News Showcase, προσβάσιμη από την πλοήγηση στην αριστερή πλευρά, όπου οι χρήστες θα μπορούν να δουν όλους τους συμμετέχοντες συνεργάτες. Τέλος, κάθε συμμετέχων συνεργάτης θα έχει τη δική του συγκεκριμένη ενότητα για αυτά τα επιλεγμένα άρθρα σε περίπτωση που οι χρήστες θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτό που έχει να προσφέρει ένας εκδότης.

Δείτε επίσης: Google Photos: Πώς να κατεβάσετε όλα τα data σας και να τα μεταφέρετε σε άλλη υπηρεσία

Αν και η ανακοίνωση επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην νέα desktop έκδοση του News Showcase, η Google δίνει και στην έκδοση για κινητά μια νέα δυνατότητα. Οι εκδότες θα μπορούν να παραθέτουν σχετικές ιστορίες στα πάνελ τους στις οποίες μπορούν να πατήσουν οι χρήστες για να λάβουν περισσότερο περιεχόμενο σε συγκεκριμένες ειδήσεις.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS