ΑρχικήsecurityΗ Microsoft στοχοποιήθηκε σε μια κυβερνοεπίθεση από την ομάδα Anonymous Sudan

Η Microsoft στοχοποιήθηκε σε μια κυβερνοεπίθεση από την ομάδα Anonymous Sudan

Η Microsoft παραδέχτηκε ότι έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης την οποία πραγματοποιήσε μια ομάδα που συνδέεται με τη Ρωσία και ονομάζεται “Anonymous Sudan”.

Anonymous Sudan

Οι διαταραχές στις υπηρεσίες της Microsoft νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν πράγματι αποτέλεσμα παραβιάσεων- ο γίγαντας του λογισμικού το παραδέχτηκε.

Σε μια ανάρτηση την Παρασκευή (16 Ιουνίου), ο τεχνολογικός κολοσσός απέδωσε την «αύξηση της επισκεψιμότητας σε ορισμένες υπηρεσίες που επηρέασαν προσωρινά τη διαθεσιμότητα» στη «συνεχιζόμενη δραστηριότητα DDoS από τον απειλητικό παράγοντα που η Microsoft παρακολουθεί ως Storm-1359».

Η Microsoft κατονόμασε μια ομάδα, της οποίας δεν έχει ακόμη αποδώσει την ταυτότητα, για τους επιτιθέμενους- ωστόσο, μια ομάδα χακτιβιστών με την ονομασία Anonymous Sudan ανέλαβε την ευθύνη για το hack στο Telegram.

Το DDoS αναφέρεται σε μια κατανεμημένη επίθεση Distributed Denial-of-Service (DDoS), κατά την οποία οι χάκερ βομβαρδίζουν έναν server με ανεπιθύμητη διαδικτυακή κυκλοφορία για να εμποδίσουν την πρόσβαση των χρηστών. Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο ιστότοπος διαχείρισης κώδικα GitHub και ο πάροχος δικτύου Dyn έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες επιθέσεις την τελευταία δεκαετία.

Στην περίπτωση της Microsoft, οι επιτιθέμενοι επικεντρώθηκαν στην “αναστάτωση και τη δημοσιότητα” και χρησιμοποίησαν μισθωμένες υποδομές cloud και εικονικά ιδιωτικά δίκτυα για να κατακλύσουν τους διακομιστές της Microsoft από τα λεγόμενα botnets των zombie computers σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει δει “καμία απόδειξη ότι τα δεδομένα των πελατών έχουν παραβιαστεί”.

Ένα σύντομο timeline των παραβιάσεων της Microsoft

Στις 5 Ιουνίου, χιλιάδες χρήστες παραπονέθηκαν ότι το Microsoft Outlook δεν λειτουργούσε. Η Microsoft 365 αναγνώρισε τη διακοπή λειτουργίας και δήλωσε ότι διερευνούσε το θέμα στο Twitter. Η εταιρεία δήλωσε ότι επηρεάστηκαν και τα Microsoft Teams, SharePoint Online και OneDrive for Business. Λίγες ώρες αργότερα, όλα αποκαταστάθηκαν, αλλά αναμένονταν περισσότερες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στις 6 Ιουνίου, ένα ανώνυμο άτομο από το Σουδάν ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τα συστήματα της Microsoft και έκλεψε δεκάδες εκατομμύρια δεδομένα πελατών.

Στις 8 Ιουνίου, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος για την ασφάλεια υπολογιστών BleepingComputer.com ανέφερε ότι η υπηρεσία file-hosting OneDrive που βασίζεται στο cloud ήταν εκτός λειτουργίας παγκοσμίως για ένα χρονικό διάστημα.

Η Microsoft επιβεβαίωσε στις 9 Ιουνίου ότι η πλατφόρμα cloud computing Azure είχε επηρεαστεί.

Χάκερ διέκοψαν τις υπηρεσίες της Microsoft λόγω εμπλοκής των ΗΠΑ στο Σουδάν
«Μπορούμε να στοχεύσουμε οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία θέλουμε. Αμερικάνοι, μην μας κατηγορείτε, κατηγορήστε την κυβέρνησή σας ότι σκέφτεται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Σουδάν.» — Anonymous Sudan στο κανάλι του Telegram

Πηγή πληροφοριών: qz.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS