ΑρχικήgamingGaming βιομηχανία: Μαζικές απολύσεις - 10.100 υπάλληλοι μόνο φέτος

Gaming βιομηχανία: Μαζικές απολύσεις – 10.100 υπάλληλοι μόνο φέτος

Από πέρυσι, ο τεχνολογικός κλάδος έχει δει μαζικές απολύσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν συνεχιστεί και μέσα στο 2024. Μια κατηγορία που επηρεάζεται είναι και η gaming βιομηχανία, η οποία φέτος έχει σημειώσει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Σύμφωνα με έναν tracker, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών φέτος.

Gaming βιομηχανία απολύσεις

Το Obsidian tracker, το οποίο παρακολουθεί συγκεκριμένα τις απολύσεις από τη βιομηχανία gaming, δείχνει ότι 10.100 άνθρωποι έχουν απολυθεί μόνο φέτος. Συγκριτικά, ολόκληρο το 2023 απολύθηκαν 10.500 εργαζόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι μόλις στους πρώτους πέντε μήνες του 2024, έχασαν τη δουλειά τους όσοι άνθρωποι την έχασαν μέσα σε ένα χρόνο.

Δείτε επίσης: Οι απολύσεις της Tesla συνεχίζονται: 600 θέσεις κόπηκαν στην Καλιφόρνια

Ένας από τους μεγαλύτερους γύρους απολύσεων φέτος ήρθε από τη Microsoft, τον Ιανουάριο, όταν ανακοίνωσε περικοπές 1.900 υπαλλήλων στην Activision Blizzard και στο Xbox.

Στον ίδιο αριθμό κινήθηκε και η Unity, που περιέκοψε περίπου 1.900 θέσεις εργασίας, στις αρχές του 2024, καθώς προσπάθησε να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις μετά από μια δύσκολη χρονιά.

Η μητρική της Rockstar, Take-Two Interactive, δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα περιόριζε το προσωπικό κατά 5% (περίπου 600 υπάλληλοι).

Η EA ανακοίνωσε την απόλυση 670 ατόμων, τον Φεβρουάριο, ενώ σταμάτησε και την κυκλοφορία κάποιων παιχνιδιών.

Οι απολύσεις αυτού του έτους, συνδυαστικά με αυτές του 2023, δείχνουν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στη gaming βιομηχανία τους τελευταίους 18 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος, καθώς ορισμένες εταιρείες δεν αποκάλυψαν ποτέ πόσα άτομα απολύθηκαν.

Δείτε επίσης: Helldivers 2: Απόλυση Αντιδραστικού Community Manager

Ο Michael Douse, διευθυντής εκδόσεων στη Larian, επέκρινε τις εταιρείες που έκαναν μαζικές απολύσεις, σημειώνοντας ότι καμία από αυτές δεν κινδύνευε να χρεοκοπήσει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Swen Vincke, κατηγόρησε, επίσης, αυτή την προσέγγιση και είπε ότι οφείλεται στην απληστία των εταιρειών που προσπαθούν να διπλασιάσουν συνεχώς τα τριμηνιαία κέρδη τους.

Επιπτώσεις απολύσεων σε εταιρείες gaming

Οι απολύσεις σε τέτοια μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Η αύξηση της διαθεσιμότητας των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ανταγωνισμού για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, πιέζοντας τους εργαζομένους να αποδεχθούν χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερο ελκυστικές συνθήκες εργασίας.

Επίσης, οι απολύσεις σε εταιρείες gaming μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του περιεχομένου που παράγουν. Η απώλεια ειδικευμένου προσωπικού μπορεί να μειώσει την ικανότητα των εταιρειών να παράγουν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Δείτε επίσης: Google: Απολύει 20 ακόμη υπαλλήλους

Τέλος, οι απολύσεις μπορούν να έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο για την εργασιακή αστάθεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα ή να επενδύσουν σε νέες ιδέες.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS