ΑρχικήinetΤο «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το Google, μπορεί να έχετε παρατηρήσει το νέο AI Overviews της εταιρείας που παρέχει συνοπτικές απαντήσεις σε ορισμένες από τις ερωτήσεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να έχετε συναντήσει πολλά παραδείγματα απαντήσεων του AI Overviews, που είναι ξεκαρδιστικά ή ακόμα και επικίνδυνα λάθος.

Δείτε επίσης: Πώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Google AI Overviews

AI Overviews απαντήσεις

Τα πραγματικά σφάλματα μπορούν να εμφανιστούν και στα υπάρχοντα chatbot LLM, φυσικά. Ωστόσο, η πιθανή ζημιά που μπορεί να προκληθεί από την ανακρίβεια της τεχνητής νοημοσύνης πολλαπλασιάζεται όταν αυτά τα σφάλματα εμφανίζονται στην κορυφή του εξαιρετικά πολύτιμου web real estate της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης Google.

Τα παραδείγματα που έχουμε δει είναι γενικά πολύ ασυνήθιστα ερωτήματα και δεν αντιπροσωπεύουν τις εμπειρίες των περισσότερων ανθρώπων“, δήλωσε εκπρόσωπος της Google. “Η συντριπτική πλειονότητα των επισκοπήσεων τεχνητής νοημοσύνης παρέχει πληροφορίες υψηλής ποιότητας, με συνδέσμους για εμβάθυνση στον Ιστό.

Δείτε ακόμα: Google: Αναζήτηση στο web και κουμπί εξαίρεσης από την AI

Αφού εξετάστηκαν δεκάδες παραδείγματα σφαλμάτων του AI Overviews της Google, παρατηρήθηκαν μερικές ευρείες κατηγορίες σφαλμάτων που φαινόταν να εμφανίζονται ξανά και ξανά. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν παραδείγματα ώστε η εταιρεία να βελτιωθεί καθώς το σύστημα απαντήσεων AI Overviews συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Διορθώνεται τέταρτο zero-day σε ένα μήνα

Η Google AI αναπτύσσει τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης που επιτρέπουν στα συστήματα να μαθαίνουν και να βελτιώνονται από τα δεδομένα. Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν αλγόριθμους deep learning που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές όπως η αναγνώριση εικόνας και η επεξεργασία φυσικής γλώσσας. Η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) είναι μια άλλη βασική τεχνολογία που αναπτύσσει η Google AI. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στα συστήματα να κατανοούν και να παράγουν ανθρώπινη γλώσσα, βελτιώνοντας τις δυνατότητες των ψηφιακών βοηθών και των μηχανών αναζήτησης. Η Google AI επενδύει επίσης στην ανάπτυξη τεχνολογιών υπολογιστικής όρασης. Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν στα συστήματα να αναγνωρίζουν και να ερμηνεύουν οπτικές πληροφορίες από τον κόσμο, όπως εικόνες και βίντεο, και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές όπως η αυτόνομη οδήγηση και η ιατρική διάγνωση.

Πηγή: arstechnica

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS