ΑρχικήinetΗ Google ετοιμάζει το υποθαλάσσιο καλώδιο Umoja που θα συνδέει Αφρική-Αυστραλία

Η Google ετοιμάζει το υποθαλάσσιο καλώδιο Umoja που θα συνδέει Αφρική-Αυστραλία

Η Google ετοιμάζεται να κατασκευάσει το πρώτο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών (Umoja) που θα συνδέει την Αφρική και την Αυστραλία.

Google υποθαλάσσιο καλώδιο Umoja

Η ανακοίνωση της έρχεται λίγο μετά τις εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας συστημάτων σε ολόκληρη την Αφρική, οι οποίες έχουν αποδοθεί σε ελαττωματικά υποθαλάσσια καλώδια.

Το νέο καλώδιο της Google, με το όνομα «Umoja», θα ξεκινά από την Κένυα και θα διασχίζει διάφορες χώρες, όπως τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ρουάντα, την Ουγκάντα, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε, πριν καταλήξει στη Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται και ένα κέντρο δεδομένων της εταιρείας (στο Γιοχάνεσμπουργκ) από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: Grace Hopper cable: To υποθαλάσσιο καλώδιο της Google έφτασε στο UK!

Το επίγειο τμήμα της διαδρομής είναι ήδη ολοκληρωμένο και η Google συνεργάστηκε με μια εταιρεία που ονομάζεται Liquid Intelligent Technologies για αυτό το τμήμα. Οι εργασίες για τη διοχέτευση του καλωδίου μέσω του Ινδικού Ωκεανού στο Περθ της Αυστραλίας, βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη.

«Το καλώδιο Umoja θα επιτρέψει στις αφρικανικές χώρες να συνδέονται πιο αξιόπιστα μεταξύ τους και με τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Brian Quigley, αντιπρόεδρος του Google Cloud για την παγκόσμια δικτυακή υποδομή. «Η δημιουργία μιας νέας διαδρομής, διαφορετικής από τις υπάρχουσες διαδρομές συνδεσιμότητας, είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση ενός ανθεκτικού δικτύου για μια περιοχή που έχει ιστορικά βιώσει διακοπές λειτουργίας με μεγάλες επιπτώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες καλώδια σε θάλασσες και ωκεανούς και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Google, Meta και Microsoft, διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτή την υποδομή. Ο λόγος; Όσο περισσότερα καλώδια και κέντρα δεδομένων υπάρχουν, τόσο καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών μπορούν να παρέχουν!

Δείτε επίσης: Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Η Google έχει ήδη επενδύσει σε διάφορα έργα καλωδίωσης με επίκεντρο την Αφρική, συμπεριλαμβανομένου του Equiano που συνδέει την Πορτογαλία με τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική.

καλώδιο συνδέει Αφρική-Αυστραλία

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια να κατασκευάσει ένα από τα πρώτα υποθαλάσσια καλώδια που θα συνδέουν τη Νότια Αμερική με την Ασία-Ειρηνικό.

Η Google δεν έχει παράσχει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου καλωδίου Umoja, που θα συνδέει Αφρική και Αυστραλία, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο γύρω στο 2026.

Το καλώδιο Umoja σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ της Αφρικής και του υπόλοιπου κόσμου. Καθώς η διείσδυση του Διαδικτύου εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλή σε πολλές αφρικανικές χώρες, αυτή η νέα συνδεσιμότητα θα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη και γενική ανάπτυξη.

Δείτε επίσης: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Οι βελτιώσεις στην υποδομή του Διαδικτύου έχουν αποδειχθεί σημαντικές για την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε άλλες περιοχές του κόσμου. Οι αφρικανικές χώρες θα έχουν πρόσβαση σε ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ταχύτητες Διαδικτύου, ανοίγοντας ευκαιρίες σε τοπικούς επιχειρηματίες και επιχειρήσεις να επεκτείνουν την εμβέλειά τους και να αξιοποιήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι Αφρικανοί καταναλωτές θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS