ΑρχικήinetΑφρική: Διακοπή internet λόγω ζημιάς σε υποθαλάσσια καλώδια

Αφρική: Διακοπή internet λόγω ζημιάς σε υποθαλάσσια καλώδια

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τράπεζες στη Νιγηρία πλήττονται από διακοπή internet λόγω ζημιάς σε διεθνή υποθαλάσσια καλώδια που τους παρέχουν σύνδεση.

Δείτε επίσης: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

υποθαλάσσια καλώδια διακοπή internet

Σύμφωνα με το Nairametrics, η ζημιά επηρέασε σημαντικά υποθαλάσσια καλώδια κοντά στην Αβιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού και προκαλεί διακοπή του internet σε χώρες της Δυτικής και Νότιας Αφρικής.

Τα καλώδια West Africa Cable System (WACS), Africa Coast to Europe (ACE), MainOne, και SAT3 επηρεάζονται.

Τα δίκτυα ορισμένων τραπεζών στη Νιγηρία έχουν πέσει λόγω της ζημιάς στα υποθαλάσσια καλώδια και αδυνατούν να επεξεργαστούν συναλλαγές λόγω της διακοπής του internet. Οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιών, ιδιαίτερα αυτοί της MTN, έχουν επίσης παραπονεθεί για την κακή εμπειρία δεδομένων από το πρωί της Πέμπτης.

Ανταποκρινόμενη στα παράπονα των πελατών της σχετικά με την κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο που αντιμετωπίζουν, η MTN εξέδωσε μια δήλωση εξηγώντας τον λόγο.

Δείτε ακόμα: iPhone 15: Μπορεί τελικά να το βλάψει ένα καλώδιο Android USB-C

Στον τραπεζικό τομέα, η Τράπεζα Sterling είναι μία από τις τράπεζες που πλήττονται από τη ζημιά στα υποθαλάσσια καλώδια, καθώς το δίκτυό της τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεν μπορούσε να επεξεργαστεί καμία συναλλαγή, λόγω αδυναμίας σύνδεσης στο internet.

Σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ζημιά στο καλώδιο προκάλεσε τεράστιo πρόβλημα στο διαδίκτυο στη Νότια Αφρική. 

Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανική εφημερίδα My Broadband, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων του Ομίλου WIOCC, Darren Bedford, επιβεβαίωσε ότι πολλά υποθαλάσσια καλώδια που λειτουργούν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Αφρικής αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας.

Ο Bedford ανέφερε ότι η χωρητικότητά τους στο καλώδιο Equiano δεν επηρεάστηκε. Η WIOCC διαθέτει επίσης χωρητικότητα στο καλώδιο East Coast EASSy. Λόγω αυτής της εφεδρικής χωρητικότητας, ο Bedford είπε ότι η διακοπή δεν θα επηρεάσει τους πελάτες τους.

Δείτε επίσης: Διασφάλιση του IoT: Ποιές τεχνολογίες θα διατίθενται από το 2024;

Οι διακοπές internet μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως η επικοινωνία, η εργασία, η μάθηση και η ψυχαγωγία, εξαρτώνται από την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε προσωπικό επίπεδο, οι διακοπές διαδικτύου μπορούν να προκαλέσουν δυσαρέσκεια και απογοήτευση, ειδικά αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως η προβολή ταινιών ή η παρακολούθηση μαθημάτων σε απευθείας σύνδεση. Σε επαγγελματικό επίπεδο, οι διακοπές διαδικτύου μπορούν να έχουν ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από το διαδίκτυο για την λειτουργία τους μπορεί να αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες εσόδων και να υποστούν ζημιές στην εικόνα τους.

Πηγή: nairametrics

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS