ΑρχικήinetΤο Google Cloud βγήκε εκτός σύνδεσης δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα

Το Google Cloud βγήκε εκτός σύνδεσης δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα

Σε μια εβδομάδα που ήδη χαρακτηρίστηκε από διαμάχες αφότου το Google Cloud διέγραψε κατά λάθος ολόκληρο τον λογαριασμό του αυστραλιανού συνταξιοδοτικού ταμείου UniSuper, ο τεχνολογικός γίγαντας αντιμετώπισε κι άλλο πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Microsoft: Οι απαιτήσεις της στο «Copilot+» για υπολογιστές ενοχλούν την Intel και την AMD

Google Cloud

Στις 15:22 PT την περασμένη Πέμπτη, ένας αυτοματισμός συντήρησης, που προοριζόταν να τερματίσει τη λειτουργία ενός αχρησιμοποίητου στοιχείου ελέγχου δικτύου σε μία τοποθεσία, δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Αντί να στοχεύει μόνο έναν ιστότοπο, η διαδικασία επηρέασε κατά λάθος περίπου 40 τοποθεσίες, οδηγώντας πολλούς πελάτες εκτός σύνδεσης.

Η γκάφα οδήγησε σε σχεδόν τρεις ώρες διακοπής λειτουργίας, διακόπτοντας 33 Υπηρεσίες Google Cloud για τους χρήστες που επηρεάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων προσφορών υψηλού προφίλ όπως το Compute Engine και το Kubernetes Engine.

Μερικά από τα ζητήματα περιλάμβαναν την παροχή νέων παρουσιών VM χωρίς συνδεσιμότητα δικτύου, μετεγκαταστάσεις VM και επανεκκίνηση συστημάτων που χάνουν τη σύνδεση και διαμορφώσεις όπως τείχη προστασίας και εξισορροπητές φόρτου δικτύου που δεν ενημερώνονται.

Οι λειτουργίες που εξαρτώνται από τα εικονικά μηχανήματα Google Cloud Engine επηρεάστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια των λίγων ωρών, έως ότου το συμβάν ολοκληρώθηκε στις 18:10 PT, πάνω στην ώρα για το Σαββατοκύριακο.

Δείτε ακόμα: Η Επιτυχία της SMIC στη Διαδικασία Ανάπτυξης 5nm Chip

Η Google απέδωσε τη διακοπή σε σφάλμα στο εργαλείο αυτοματισμού που χρησιμοποιήθηκε για τη συντήρηση. Μια σελίδα κατάστασης δικτύου αναφέρει: «Οι μηχανικοί της Google επανεκκίνησαν το επηρεαζόμενο στοιχείο, αποκαθιστώντας την κανονική λειτουργία».

εκτός σύνδεσης

Ο γίγαντας φιλοξενίας cloud πρόσθεσε: «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για τη διακοπή της υπηρεσίας που προκλήθηκε ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας».

Μόλις μια εβδομάδα πριν, υπηρεσίες όπως το Google Big Query και το Google Compute Engine αποσυνδέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού που η Google περιέγραψε ως «ένα απρογραμμάτιστο συμβάν τροφοδοσίας που προκλήθηκε από διακοπή ρεύματος λόγω διακοπής στην εταιρεία κοινής ωφέλειας».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google έγινε επίσης πρωτοσέλιδο για την κατά λάθος διαγραφή του λογαριασμού της UniSuper σε ένα «μοναδικό περιστατικό», μια εταιρεία που είχε περίπου 124 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια υπό διαχείριση το περασμένο καλοκαίρι.

Προς το παρόν, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι χρήστες εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο, ελπίζοντας ότι το Google Cloud θα καταβάλει προσπάθειες για να αποτρέψει άλλες παρόμοιες διακοπές λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Μαΐου 2024: Διορθώνει 3 zero-day ευπάθειες

Ποιες είναι οι βασικές υπηρεσίες του Google Cloud;

Μία από τις βασικές υπηρεσίες του Google Cloud είναι το Google Compute Engine. Αυτή η υπηρεσία παρέχει εικονικές μηχανές που τρέχουν στην υποδομή της Google, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν και να διαχειρίζονται εικονικά περιβάλλοντα εργασίας με ευελιξία και κλιμάκωση.Το Google Cloud Storage είναι μια άλλη σημαντική υπηρεσία που προσφέρει αποθήκευση αντικειμένων με υψηλή διαθεσιμότητα και ασφάλεια. Το Google Kubernetes Engine (GKE) είναι μια διαχειριζόμενη υπηρεσία που επιτρέπει την ανάπτυξη, διαχείριση και κλιμάκωση εφαρμογών που βασίζονται σε κοντέινερ. Χρησιμοποιεί το Kubernetes, ένα ανοιχτού κώδικα σύστημα ορχήστρωσης κοντέινερ, για να προσφέρει αυτοματοποιημένη διαχείριση και κλιμάκωση. Το BigQuery είναι μια ισχυρή υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων που επιτρέπει την εκτέλεση γρήγορων και αποδοτικών ερωτημάτων σε μεγάλα σύνολα δεδομένων. Το Google Cloud Functions είναι μια υπηρεσία χωρίς διακομιστή που επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα ως απάντηση σε γεγονότα χωρίς την ανάγκη διαχείρισης υποδομής. Το Google Cloud Pub/Sub είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ ανεξάρτητων εφαρμογών και υπηρεσιών. Το Google Cloud AI και Machine Learning προσφέρει μια σειρά από εργαλεία και υπηρεσίες για την ανάπτυξη και εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Πηγή: techradar

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS