ΑρχικήinetApple: Έλαβε πρόστιμο για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Apple: Έλαβε πρόστιμο για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Η Apple έρχεται αντιμέτωπη με το πρόστιμο των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η EE Ευρωπαϊκή Ένωση για την παρεμπόδιση του θεμιτού ανταγωνισμού από ανταγωνιστές της στο music-streaming, όπως το Spotify.

apple spotify πρόστιμο

Ο κατασκευαστής του iPhone έχει καταθέσει αγωγή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο για να ανατρέψει την απόφαση του Μαρτίου, σύμφωνα με έμπιστες ανώνυμες πηγές.

Δείτε επίσης: Apple: Απαντά στις απειλές της Huawei μειώνοντας τις τιμές του iPhone 15 στην Κίνα

Η αγωγή της Apple από την ΕΕ περιλάμβανε επίσης μια εντολή να σταματήσει να εμποδίζει τις music-streaming εφαρμογές από το να ενημερώνουν τους χρήστες για φθηνότερες προσφορές εκτός του App Store της.

Η έρευνα ξεκίνησε από μια καταγγελία που έκανε το Spotify, το οποίο ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές των μηνιαίων συνδρομών του για να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με την υποτιθέμενη περιοριστική πολιτική της Apple σχετικά με τη λειτουργία του App Store.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το αντιμονοπωλιακό όργανο της ΕΕ, δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένη να υπερασπιστεί όλες τις αποφάσεις της στο δικαστήριο.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, εκτός από μια επισήμαση που έκανε σε μια προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου, στην οποία ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δεν παρουσίασαν αξιόπιστες αποδείξεις για τη βλάβη των καταναλωτών.

Η προσφυγή της Apple πυροδότησε μια ακόμη δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή, η οποία στο παρελθόν είχε επιβάλει στην εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έναν φορολογικό λογαριασμό ρεκόρ ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο διαμάχης για την κρατική ενίσχυση της Ιρλανδίας, με το τελικό αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης να παραμένει αβέβαιο.

Διαβάστε περισσότερα: Βανδαλισμός Apple Store στο Βερολίνο από ακτιβιστές του Κονγκό

Οι νέοι κανόνες καθορίζουν ένα σύνολο απαιτήσεων και περιορισμών για μερικές από τις πιο ισχυρές τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως. Για να συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις, η Apple αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις προσφορές της σε iOS, Safari και App Store στην ΕΕ. Επιπλέον, η Apple έχει καταθέσει περαιτέρω δικαστικές προκλήσεις κατά του κανονισμού.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS