ΑρχικήinetGrace Hopper cable: To υποθαλάσσιο καλώδιο της Google έφτασε στο UK!

Grace Hopper cable: To υποθαλάσσιο καλώδιο της Google έφτασε στο UK!

Το νεότερο υποθαλάσσιο καλώδιο (internet cable) της Google έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το καλώδιο, που είναι γνωστό ως Grace Hopper cable, συνδέει τη Νέα Υόρκη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (έκταση 3.900 μίλια) και έφτασε την Τρίτη στο Bude της Αγγλίας. Ένα άλλο άκρο του καλωδίου είχε φτάσει στο Bilbao της Ισπανίας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης: Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Google υποθαλάσσιο καλώδιο Grace Hopper
Google: Σχεδόν έτοιμο το υποθαλάσσιο καλώδιο Grace Hopper!

Το Grace Hopper cable αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά υπερατλαντικού καλωδίου που έρχεται στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ένα από τα πρώτα νέα καλώδια που συνδέουν τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2003“, δήλωσε η Jane Stowell, στέλεχος της Google που ασχολείται με τις παγκόσμιες υποδομές. Στόχος της Google, με το νέο αυτό υποθαλάσσιο καλώδιο είναι να αυξήσει σημαντικά το διαθέσιμο bandwidth για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών όπως τα Google Meet, Gmail και Google Cloud. 

Το Grace Hopper καλώδιο που θα συνδέει Νέα Υόρκη, Ηνωμένο βασίλειο και Ισπανία έχει σχεδιαστεί για να στέλνει έως 350 terabyte δεδομένων ανά δευτερόλεπτο και να μειώνει τις διακοπές διαδικτύου με το fiber switching, ανέφερε η Google.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε το “Μάτι του Σάουρον” και είναι υποθαλάσσιο ηφαίστειο

Το internet cable έχει πάρει το όνομά του από την πρωτοπόρο στον τομέα της πληροφορικής, Grace Hopper. Η Hopper βοήθησε στη δημιουργία του Mark I Computer, ενώ επινόησε και τη λέξη “bug” για να περιγράψει τις δυσλειτουργίες σε έναν υπολογιστή.

Grace Hopper cable

Η Google συνεργάζεται με τη SubCom, έναν πάροχο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού του New Jersey για την κατασκευή του cable. Οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν νέες οπτικές ίνες σχεδιασμένες για καλύτερη συνδεσιμότητα και αξιοπιστία στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος της Google είπε ότι το διαδικτυακό καλώδιο Grace Hopper θα είναι πλήρως λειτουργικό το επόμενο έτος.

Ωστόσο, το Grace Hopper δεν είναι το μόνο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε το υποθαλάσσιο internet cable Firmina, που θα εκτείνεται από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ μέχρι την Αργεντινή.

Μάθετε περισσότερα: Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google θα εκτείνεται από ΗΠΑ μέχρι Αργεντινή

Επίσης, τον Ιούλιο, η Google ανακοίνωσε μια συνεργασία με την Sparkle για τη δημιουργία των υποθαλάσσιων συστημάτων Blue και Raman.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS