ΑρχικήinetΗ Alexa αποκτά επι πληρωμή έκδοση με νέες δυνατότητες AI

Η Alexa αποκτά επι πληρωμή έκδοση με νέες δυνατότητες AI

Η Amazon.com θα παρουσιάσει μια επι πληρωμή έκδοση του φωνητικού της βοηθού Alexa, που θα υποστηρίζεται από τεχνολογία AI αργότερα φέτος και σχεδιάζει να χρεώνει μια μηνιαία συνδρομή για να αντισταθμίσει το κόστος τεχνολογίας, ανέφερε το CNBC την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: OpenAI: Το AI εργαλείο Voice Engine μιμείται ανθρώπινες φωνές

Alexa AI

Ενώ ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν έχει ακόμη αναφέρει την τιμή των νέων υπηρεσιών, η συνδρομή στην Alexa δεν θα περιλαμβάνεται στη δημοφιλή ετήσια προσφορά Prime των 139 δολαρίων, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη άτομα με γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει μιλήσει στο παρελθόν για την ανάγκη δημιουργίας εσόδων από την Alexa, η οποία απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και υλικό για την εκτέλεση και διαχείριση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για αυτά τα συστήματα. Και η ανάγκη είναι προφανής με την OpenAI και τώρα τη Microsoft να φτιάχνουν καλύτερες εκδοχές των εργαλείων AI τους, τόσο σε δωρεάν όσο και σε premium μοντέλα.

Η εταιρεία αναμένεται να ονομάσει το νέο μοντέλο AI Alexa Plus και υποτίθεται ότι θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το ChatGPT Plus και το Copilot Pro από τη Microsoft.

Η Amazon μίλησε για το παιχνίδι της στην αρένα των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs) τα επόμενα χρόνια, για το οποίο έκανε μία προεπισκόπηση με μια Alexa που έδωσε περισσότερες ανθρώπινες απαντήσεις σε μια εκδήλωση το 2023. Η Amazon παρουσίασε ορισμένες από τις επί πληρωμή υπηρεσίες της στην ίδια εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης που λειτουργούν μέσω των ηχείων Echo, αλλά ο σκοπός της εξακολουθεί να είναι η καινοτομία για περισσότερους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα: Ακυρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ Amazon και iRobot

επι πληρωμή έκδοση

Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε την ώθηση της τεχνητής νοημοσύνης να εκτινάσσεται από όλες τις γωνιές και οι εταιρείες μπαίνουν ακόμη και στον πειρασμό να επιλέξουν ένα επί πληρωμή μοντέλο για χρήση αυτών των εργαλείων από τους καταναλωτές. Αυτό είναι λογικό όταν στοχεύουν επιχειρήσεις που χρειάζονται περισσότερους πόρους δεδομένων και υποστήριξη εφαρμογών για να εκτελέσουν τις δραστηριότητές τους, αλλά για έναν απλό χρήστη αυτές οι δυνατότητες AI πρέπει να εξελιχθούν στο έπακρο για να τον πείσουν να υιοθετήσει ένα μοντέλο επί πληρωμή.

Το OpenAI έχει ήδη μετακινηθεί στην έκδοση ChatGPT 4o, η οποία φέρνει τώρα τη φωνητική αλληλεπίδραση σε διαισθητικό επίπεδο. Η Microsoft προχωρά την τεχνητή νοημοσύνη ακόμη πιο μπροστά με τους υπολογιστές Copilot Plus να κυκλοφορούν τους επόμενους μήνες. Η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τα εργαλεία AI της στο WWDC 2024 τον επόμενο μήνα. Η Amazon είναι σαφές ότι δεν θέλει να αισθάνεται εκτός συναγωνισμού, ειδικά όταν διαθέτει τους εσωτερικούς πόρους για να διαχειριστεί τα βαριά φορτία και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και γι αυτό μπορούμε να περιμένουμε πολλά από το νέο μοντέλο AI της Alexa.

Δείτε επίσης: Alexa: Θα επιβάλλονται χρεώσεις για τις αναβαθμίσεις;

Πέραν όμως των δυνατοτήτων AI που θα αποκτήσει, η Alexa προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και διασκεδαστική. Μία από τις βασικές λειτουργίες της είναι η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να ρωτήσετε για τον καιρό, τα νέα, την κυκλοφορία και πολλά άλλα, και η Alexa θα σας δώσει άμεσες και ακριβείς απαντήσεις. Μπορεί να ελέγχει έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας. Με τη χρήση φωνητικών εντολών, μπορείτε να ρυθμίσετε τα φώτα, τη θερμοκρασία, τις κλειδαριές και άλλες έξυπνες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα σας. Μια άλλη σημαντική λειτουργία της Alexa είναι η δυνατότητα να παίζει μουσική, ραδιόφωνο και podcasts, ενώ υποστηρίζει και πολλές υπηρεσίες μουσικής όπως το Amazon Music, το Spotify και το Apple Music. Τέλος μπορεί να διαχειρίζεται τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και να σας βοηθά να οργανώσετε τη ζωή σας.

Πηγή: news18

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS