ΑρχικήBusinessΑκυρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ Amazon και iRobot

Ακυρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ Amazon και iRobot

Η Amazon ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τη συγχώνευση με την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής σκούπας iRobot, λόγω της αντίθεσης των ρυθμιστικών αρχών αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

amazon irobot

Αντ’ αυτού, η Amazon ανοίγει νέα κεφάλαια στον χώρο της ρομποτικής, στοχεύοντας στην παραγωγή ηλεκτρικών σκουπών.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη εξαγορά της iRobot, αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, δεν έχει προοπτική για ρυθμιστική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία αναμένεται να απορριφθεί από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κύριες ανησυχίες αφορούν το ενδεχόμενο ότι η Amazon θα μπορούσε να περιορίσει τους ανταγωνιστές της iRobot στην ηλεκτρονική αγορά, ιδίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Δείτε περισσότερα: Η iRobot λανσάρει ένα premium Roomba αξίας 1.399 δολαρίων

Τον Αύγουστο του 2022, η Amazon ανακοίνωσε μια συμφωνία μεγάλης σημασίας. Ως ο μεγαλύτερος διαδικτυακός πωλητής λιανικής στον κόσμο, η Amazon επιδίωξε να διευρύνει το σταθερό έξυπνο οικιακό σύστημα και να επεκτείνει την εικονική υγειονομική περίθαλψή της. Με την ήδη υπάρχουσα παρουσία της Alexa και του Ring, η Amazon στοχεύει εκτός των άλλων, στην παροχή ακόμη περισσότερων καινοτόμων λύσεων στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

amazon irobot συγχώνευση

Κάποιοι αντιτάχθηκαν στη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι θα ενισχύσει την ήδη ισχυρή θέση της Amazon.com στην κατηγορία των έξυπνων οικιακών συσκευών.

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS