ΑρχικήReviewsΗ Humane αναζητά αγοραστή μετά την αποτυχία του AI Pin

Η Humane αναζητά αγοραστή μετά την αποτυχία του AI Pin

Humane AI Pin

Η startup, Humane, φαίνεται να πιστεύει ότι αξίζει μεταξύ 750 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων παρά τα σοβαρά προβλήματα λογισμικού και του hardware του AI Pin, του πρώτου της προϊόντος.

Δείτε επίσης: Τα νέα laptop της HP θα είναι OmniBook, ProBook ή EliteBook

Η Humane, η startup εταιρεία πίσω από τον φορητό υπολογιστή AI Pin , ήδη αναζητά έναν πιθανό αγοραστή για την επιχείρησή της έπειτα από τις κακές κριτικές που δέχτηκε. Σύμφωνα με μια αναφορά από το Bloomberg, η εταιρεία – που ηγείται από πρώην μακροχρόνιους υπαλλήλους της Apple, Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno – “επιδιώκει τιμή μεταξύ 750 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.”

Humane AI Pin

Αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη μεταπώληση μετά το ντεμπούτο των 699 δολαρίων του AI Pin: η συσκευή έχει επικριθεί ευρέως για τις αργές αντιδράσεις της και την εμπειρία χρήστη που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην έννοια του πάντα ενεργού, φορητού βοηθού AI που υπόσχονταν οι ιδρυτές της πριν από την κυκλοφορία της συσκευής. Το προϊόν προωθήθηκε εν μέρει ως ένας τρόπος για τους ανθρώπους να είναι πιο παρόντες και να μειώσουν την αυξανόμενη εξάρτησή τους στα smartphones.

Δείτε ακόμα: Lenovo: Τα Νέα Yoga και Thinkpad Laptops με Snapdragon X Elite

Η Humane ανέπτυξε το δικό της λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται CosmOS, το οποίο λειτουργεί στο AI Pin. Συνδέεται σε ένα δίκτυο μοντέλων AI για να προσφέρει απαντήσεις σε φωνητικές ερωτήσεις και να αναλύει τι δείχνει η ενσωματωμένη κάμερα. Για ορισμένες αλληλεπιδράσεις, η συσκευή προβάλει μια “οθόνη” λέιζερ στην εσωτερική παλάμη του χρήστη. Απαιτείται μηνιαία συνδρομή για να παραμείνει η συσκευή ενεργή.

Humane AI Pin

Η αναφορά του Bloomberg σημειώνει ότι η Humane έχει συγκεντρώσει 230 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του CEO της OpenAI, Sam Altman, ο οποίος φημολογείται ότι αναπτύσσει ένα άσχετο προϊόν (σε συνεργασία με τον θρυλικό σχεδιαστή της Apple, Jony Ive) που θα μπορούσε να δείξει καλύτερα την υπόσχεση της AI.

Δείτε ακόμα: Έρχεται cargo ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Η Humane και το AI Pin εκτιμήθηκαν στα 850 εκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές το 2023, αλλά αυτό ήταν πριν το πρώτο της προϊόν κριτικαριστεί καθολικά από τους κριτικούς. Υπάρχουν κάποιες πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες, αλλά το λογισμικό του AI Pin είναι μη ολοκληρωμένο και ασυνεπές, ενώ το υλικό έχει δείξει κακή διάρκεια μπαταρίας και προβλήματα υπερθέρμανσης. Η Humane έχει δεσμευτεί να επιλύσει μερικά από αυτά τα προβλήματα με ενημερώσεις firmware. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε το μοντέλο GPT-4o της OpenAI για να βελτιώσει περαιτέρω την ευφυΐα της συσκευής.

Η λίστα των πιθανών αγοραστών για την Humane φαίνεται αρκετά μικρή δεδομένης της τιμής που ελπίζει να επιτύχει η startup. Η Amazon, η Apple, η Google, η Meta και η Microsoft κάνουν όλες σημαντικές κινήσεις στον τομέα της AI – με τα LLM (μεγάλα γλωσσικά μοντέλα) και την Generative AI να γίνονται πιο διαδεδομένα κάθε μέρα – αλλά είναι ασαφές πόση αξία θα έφερνε η πνευματική ιδιοκτησία της Humane στις τρέχουσες προσπάθειές τους.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS