ΑρχικήUpdatesΤο Twitch επιτρέπει το φιλτράρισμα και θάμπωμα σεξουαλικού περιεχομένου

Το Twitch επιτρέπει το φιλτράρισμα και θάμπωμα σεξουαλικού περιεχομένου

Το Twitch φέρνει νέες λειτουργίες που επιτρέπουν το φιλτράρισμα και θάμπωμα σεξουαλικού περιεχομένου, για να ενισχύσει την ασφάλεια των χρηστών.

Twitch φιλτράρισμα σεξουαλικό περιεχόμενο

Το Twitch ανακοίνωσε νέες λειτουργίες, που θα επιτρέπουν στους χρήστες του να προσαρμόζουν τις εμπειρίες τους είτε αναζητούν κάτι για παρακολούθηση είτε αναζητούν νέο περιεχόμενο. Οι νέες λειτουργίες του Twitch ουσιαστικά επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν το περιεχόμενο που βλέπουν και να αποφεύγουν σεξουαλικά και άλλα ευαίσθητα θέματα.

Μια από τις νέες λειτουργίες έχει να κάνει με το φιλτράρισμα περιεχομένου. Οι χρήστες του Twitch θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να μην βλέπουν streams από την κατηγορία CCL (Content Classification Labels), φιλτράροντας αυτόν τον τύπο περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Το Twitch ΠΑΛΙ αλλάζει την πολιτική του – αυτή τη φορά λόγω κυμάτων “Butt Streaming”

Τα νέα φίλτρα βρίσκονται στη νέα ενότητα Content Display Preferences, που βρίσκεται στις ρυθμίσεις του προφίλ. Μόλις φιλτραριστούν τα streams που φέρουν ετικέτα CCL, δεν θα προτείνονται πλέον σε έναν χρήστη και δεν θα εμφανίζονται κατά την περιήγηση σε κατηγορίες ή κατά την αναζήτηση νέου περιεχομένου.

Ωστόσο, εάν ένας χρήστης του Twitch ακολουθεί έναν streamer που προβάλλει τέτοιο περιεχόμενο, το περιεχόμενό του θα εξαιρείται από αυτές τις ρυθμίσεις και θα εμφανίζεται πάντα, ακόμη και αν έχει ετικέτα CCL.

Δείτε επίσης: Twitch: Πώς να ακυρώσετε συνδρομές;

Επιπλέον, με τη νέα ενημέρωση ενισχύεται η ασφάλεια των ανηλίκων, αφού το περιεχόμενο που φέρει ετικέτα για συμπερίληψη σεξουαλικών θεμάτων και εικόνων που σχετίζονται με ναρκωτικά, μέθη, υπερβολική χρήση καπνού, βίαιες και γραφικές απεικονίσεις, καθώς και τζόγο, θα φιλτράρεται από προεπιλογή για χρήστες του Twitch κάτω των 18 ετών.

Twitch νέες λειτουργίες
Το Twitch επιτρέπει το φιλτράρισμα και θάμπωμα σεξουαλικού περιεχομένου

Τέλος, το Twitch εισάγει τη δυνατότητα “thumbnail blurring” και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να θολώνουν τα thumbnails για περιεχόμενο που φέρει ετικέτα Sexual Themes CCL. Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί στην ενότητα Content Display Preferences. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, εάν ακολουθείτε ένα κανάλι, αυτό το περιεχόμενο δεν θα είναι θολό, ακόμη και αν εφαρμοστεί φίλτρο για σεξουαλικά θέματα.

Η εισαγωγή του φιλτραρίσματος και θολώματος σεξουαλικού περιεχομένου στο Twitch μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των χρηστών που επιθυμούν ένα πιο ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον προβολής. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Πώς να παρακολουθήσετε Twitch στο Roku

Οι δυνατότητες αυτές θα ενισχύσουν την αίσθηση ασφάλειας και άνεσης των χρηστών που μπορεί να αισθάνονται άβολα ή να ενοχλούνται από σεξουαλικό περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο, το Twitch μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα ευρύτερο κοινό.

Από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία έκφρασης και τη λογοκρισία. Ορισμένοι χρήστες και δημιουργοί περιεχομένου μπορεί να θεωρήσουν ότι περιορίζονται οι δυνατότητές τους να εκφραστούν ελεύθερα.

Ωστόσο, ενισχύεται ο έλεγχος που έχουν οι χρήστες και το Twitch μπορεί να ενθαρρύνει άλλες πλατφόρμες να υιοθετήσουν παρόμοια μέτρα, δημιουργώντας ένα γενικότερο κλίμα ασφαλέστερης και πιο ελεγχόμενης προβολής περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Πηγή: www.phonearena.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS