ΑρχικήinetOpenAI: Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούν να παραιτηθούν μετά την αποχώρηση του Sam Altman...

OpenAI: Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούν να παραιτηθούν μετά την αποχώρηση του Sam Altman από CEO

Εκατοντάδες υπάλληλοι της OpenAI, της εταιρείας AI που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές chatbot ChatGPT, ζητούν την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου και απειλούν να παραιτηθούν και οι ίδιοι, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO Sam Altman. Ο Altman έχει ήδη μεταφερθεί στη Microsoft και τη θέση του στην OpenAI έχει πάρει ο Emmett Shear.

Σε μια επιστολή που έλαβε το CNN, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι κατηγόρησαν το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI για κακή διαχείριση της απόλυσης του Altman. Οι υπάλληλοι κατηγορούν τα στελέχη ότι δεν έδωσαν επαρκή στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους ότι ο Altman δεν ήταν ειλικρινής με το διοικητικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Emmett Shear: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της OpenAI

Η διαδικασία μέσω της οποίας τερματίσατε τον Sam Altman και αφαιρέσατε τον Greg Brockman από το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει σε κίνδυνο όλη αυτή τη δουλειά και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας“, αναφέρεται στην επιστολή. “Οι ενέργειές σας κατέστησαν προφανές ότι δεν είστε σε θέση να επιβλέπετε την OpenAI“, έγραψαν οι εργαζόμενοι. “Δεν είμαστε σε θέση να εργαστούμε για ή με άτομα που δεν διαθέτουν ικανότητα, κρίση και δεν φροντίζουν για την αποστολή μας και τους υπαλλήλους“.

Οι υπάλληλοι απείλησαν, επίσης, ότι θα ακολουθήσουν τον Altman στη Microsoft, εάν δεν παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο και δεν επανέλθουν ο Altman και ο Greg Brockman, πρώην πρόεδρος της OpenAI που επίσης απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή.

OpenAI Sam Altman
OpenAI: Εκατοντάδες εργαζόμενοι απειλούν να παραιτηθούν μετά την αποχώρηση του Sam Altman από CEO

Μεταξύ των ατόμων που υπέγραψαν την επιστολή είναι η Mira Murati, η οποία την Παρασκευή είχε οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο ως προσωρινός διάδοχος του Altman, καθώς και ο Ilya Sutskever, συνιδρυτής, επικεφαλής επιστήμονας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OpenAI, ο οποίος φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην απόλυση του Altman.

Τη Δευτέρα, ο Sutskever ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, μέσω X, για τη συμμετοχή του στην κρίση της ηγεσίας της OpenAI, η οποία φαινόταν να περιστρέφεται γύρω από τις εντάσεις μεταξύ του Altman και του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τον ρυθμό και το εύρος της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε επίσης: OpenAI: Πότε θα κυκλοφορήσει το AI εργαλείο ανίχνευσης εικόνων;

Λυπάμαι βαθιά για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου“, είπε. Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω την OpenAI. Λατρεύω όλα όσα έχουμε φτιάξει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανενώσω την εταιρεία“.

Η επιστολή των εργαζομένων υπογραμμίζει τις εσωτερικές διαφορές και τις εντάσεις που υπάρχουν μέσα στην OpenAI. Αυτές οι εντάσεις βγήκαν στο φως μετά την απόλυση του Altman.

Η ένσταση ορισμένων ανώτερων υπαλλήλων της OpenAI στην απομάκρυνση του Altman υπογραμμίζει ότι ο πρώην CEO είχε πιστούς ακόλουθους.

Με την πρόσληψη του Altman, η Microsoft μπορεί τώρα να επωφεληθεί από την κατάσταση. “Η Microsoft μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις για όλους τους υπαλλήλους της OpenAI“, αναφέρει η επιστολή.

Αφού ο Sutskever δημοσίευσε το μήνυμά του στο X, ο Altman ενίσχυσε τη συγγνώμη δημοσιεύοντας την. Πρόσθεσε ένα σύντομο σχόλιο που αποτελείται από τρία emoji καρδιάς.

Η απόλυση του Altman από την OpenAI μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης γενικά. Ο Altman ήταν ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες της OpenAI και η απόλυσή του δημιουργεί ένα κενό στην ηγεσία της εταιρείας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανακατατάξεις και αναταραχές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι ανταγωνιστές της OpenAI μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία για να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά.

Η απόλυση του Altman μπορεί να επηρεάσει επίσης τις σχέσεις μεταξύ της OpenAI και άλλων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Ο Altman είχε συνεργαστεί με πολλές εταιρείες και οργανισμούς στον τομέα και είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με αυτούς. Η απόλυσή του μπορεί να δημιουργήσει αμηχανία και αναστάτωση στις σχέσεις αυτές και να επηρεάσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εταιρειών.

Δείτε επίσης: OpenAI: Διαπραγματεύεται με τον Jony Ive για Hardware Project;

Τέλος, η απόλυση του Altman μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της OpenAI. Ο Altman ήταν γνωστός για την εμπειρία και την επιτυχία του στον τομέα και η απώλειά του μπορεί να μειώσει την ικανότητα της OpenAI να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αγοραστικής δύναμης της OpenAI και να επηρεάσει τη θέση της στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS