ΑρχικήinetEmmett Shear: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της OpenAI

Emmett Shear: Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της OpenAI

Ο Sam Altman αποχώρησε πρόσφατα από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της OpenAI και ο αντικαταστάτης του έχει ήδη οριστεί: είναι ο Emmett Shear.

Emmett Shear OpenAI CEO

Ο Emmett Shear, πρώην συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitch, επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του CEO στην AI εταιρεία.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Emmett Shear είπε ότι η εταιρεία του ζήτησε να γίνει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος και εκείνος αποδέχτηκε, «αφού συμβουλεύτηκε την οικογένειά του και το σκέφτηκε για λίγες μόνο ώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Sam Altman, ο οποίος οδήγησε την OpenAI στην ανάπτυξη του εξαιρετικά δημοφιλούς chatbot ChatGPT, αποχώρησε από τη θέση του CEO, μετά από πίεση από το διοικητικό συμβούλιο. Οι λόγοι πίσω από την αποχώρησή του δεν είναι ξεκάθαροι, αν και, σύμφωνα με το cnbc, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν ήταν πλήρως αφοσιωμένος στην εταιρεία, αφού ασχολούνταν και με μια άλλη εταιρεία, την Worldcoin, η οποία μπορεί να του αποσπούσε την προσοχή.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έχει 100 εκατομμύρια εβδομαδιαίους χρήστες

Emmett Shear: Ο νέος CEO της OpenAI

Μπορεί στους περισσότερους ανθρώπους να μην είναι γνωστός, αλλά ο Shear είναι μεγάλο όνομα στον κλάδο του.

Ίδρυσε μαζί με τους Justin Kan, Michael Seibel και Kyle Vogt το Twitch, το 2007, και το ανέπτυξε σημαντικά, καθιστώντας το μια πολύ δημοφιλή υπηρεσία.

Το Twitch εξαγοράστηκε από την Amazon για 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2014 και ο Emmett Shear παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος πέρυσι.

Όσο ήταν στην εταιρεία, αντιμετώπισε διάφορες εντάσεις από streamers που πίστευαν ότι η πλατφόρμα δεν υπερασπιζόταν τα συμφέροντά τους. Επίσης, υπήρχε έντονος ανταγωνισμός με το YouTube.

Μετά την αποχώρησή του από τη streaming υπηρεσία, ο Emmett Shear έγινε συνεργάτης στο Y Combinator. Ο Altman είχε υπάρξει, επίσης, πρόεδρος της Y Combinator.

Δείτε επίσης: ChatGPT Code Interpreter: Ο Δούρειος Ίππος των Hacker

Διευθύνων Σύμβουλος

Πριν ξεκινήσει ο Shear το Twitch, ήταν συνιδρυτής του Kiko Calendar, μιας εφαρμογής ημερολογίου.

Στη νέα του ανάρτηση στο Χ, ο Shear εξήγησε γιατί δέχτηκε να αναλάβει τη θέση του CEO της OpenAI.

«Είχα παραιτηθεί πρόσφατα από τον ρόλο μου ως Διευθύνων Σύμβουλος του Twitch λόγω της γέννησης του 9 μηνών πλέον γιου μου», είπε ο Emmett Shear στην ανάρτηση.

«Το να περνάω χρόνο μαζί του ήταν τόσο ικανοποιητικό όσο νόμιζα ότι θα ήταν, και απέφευγα την πλήρη απασχόληση».

«Ανέλαβα αυτή τη δουλειά γιατί πιστεύω ότι η OpenAI είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Όταν το διοικητικό συμβούλιο μου εξήγησε την κατάσταση και μου ζήτησε να αναλάβω τον ρόλο, δεν πήρα την απόφαση επιπόλαια. Τελικά ένιωσα ότι είχα καθήκον να βοηθήσω αν μπορούσα», πρόσθεσε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός, καθώς η  OpenAI είναι μια από τις πιο σημαντικές και πολυσυζητημένες εταιρείες στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI βρίσκεται πίσω από το γνωστό AI chatbot, ChatGPT. Η τεχνολογία πίσω από αυτό το chatbot ονομάζεται large language model ή LLM. Αυτό είναι ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ικανό να επεξεργάζεται και να δημιουργεί ανθρώπινη γλώσσα, βασισμένο στην εκπαίδευση από τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Δείτε επίσης: OpenAI: Οι διακοπές λειτουργίας του ChatGPT οφείλονταν σε επίθεση DDoS

Φυσικά, ως επικεφαλής της OpenAI, ο Emmett Shear θα αντιμετωπίσει σίγουρα πολλές προκλήσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το θέμα των ημερών. Η εταιρεία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές που εξετάζουν τους ενδεχόμενους κινδύνους της τεχνολογίας αυτής.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε μια κομβική σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία συμμετείχαν μεγάλες εταιρείες AI, για να συζητήσουν μερικά από τα πιο πιεστικά ζητήματα στον τομέα.

Ο ίδιος ο Altman έχει προειδοποιήσει για την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης να εξαλείψει την ανθρωπότητα.

Τι αλλαγές θα μπορούσε να φέρει ο νέος CEO;

Πάντως, ο νέος CEO μπορεί να επηρεάσει την πολιτική της OpenAI σχετικά με την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Μπορεί να θέσει νέους κανόνες και προδιαγραφές για την ηθική χρήση της τεχνολογίας, προστατεύοντας την ιδιωτικότητα και αποφεύγοντας την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία της OpenAI με άλλες εταιρείες και οργανισμούς. Μπορεί να διαπραγματευτεί συμφωνίες συνεργασίας, να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και να ενισχύσει την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας.

Τέλος, ο νέος CEO μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Μπορεί να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και προγράμματα έρευνας, να προωθήσει την ανάπτυξη νέων αλγορίθμων και μεθόδων, και να ενθαρρύνει την καινοτομία στον τομέα.

Πηγή: www.cnbc.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS