ΑρχικήinetNokia: Απολύει έως και 14.000 εργαζόμενους μετά από πτώση των κερδών

Nokia: Απολύει έως και 14.000 εργαζόμενους μετά από πτώση των κερδών

Η Nokia ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει σε απόλυση έως και 14.000 υπαλλήλων της, ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης του κόστους, μετά από την πτώση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Μόλις κυκλοφόρησαν τα Nokia 150 και Nokia 130

Nokia

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το κόστος του και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του για να αντιμετωπίσει το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς. Στοχεύει να μειώσει το κόστος της βάσης του από 800 εκατομμύρια μέχρι 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2026, επιτυγχάνοντας έτσι βελτίωση στην ποιότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των υπαλλήλων θα μειωθεί από 86.000 στους 72.000 έως 77.000. Οι σημαντικές απολύσεις έρχονται μετά από την αναφορά της Nokia ότι οι καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 4,98 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη για την ίδια περίοδο έπεσαν κατά 69% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 133 εκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές του έτους, ο ανταγωνιστής της Nokia, η Ericsson, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απολύσει 8.500 υπαλλήλους, επίσης στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης των δαπανών της. Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, η Nokia αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και της μείωσης των δαπανών υποδομής που πραγματοποιούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι πωλήσεις από τη μεγαλύτερη μονάδα της Nokia κατά το τελευταίο έτος, την επιχείρηση κινητών δικτύων, μειώθηκαν κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,16 δισεκατομμύρια ευρώ, με το κέρδος λειτουργίας της εν λόγω ενότητας να μειώνεται κατά 64% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Nokia ανέφερε ότι αυτό οφειλόταν κυρίως σε πτώσεις στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία περιέγραψε επίσης τον όγκο πωλήσεων στη βασική αγορά της Ινδίας ως “μετριοπαθή”, καθώς οι εγκαταστάσεις 5G γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες. Το 5G είναι η επόμενη γενιά κινητού διαδικτύου που υπόσχεται καλύτερες ταχύτητες και η Nokia συμμετέχει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής στην Ινδία.

Δείτε ακόμα: Η Nokia θα κυκλοφορήσει δύο προσιτά 5G smartphone στις ΗΠΑ

Μέτρα εξοικονόμησης κόστους έλαβαν επίσης χώρα στις ΗΠΑ φέτος, ειδικά με φορείς όπως η Verizon και η AT&T.

Απολύει

Ο CEO της Nokia, Pekka Lundmark, δήλωσε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ότι η μείωση των εσόδων από τις κινητές τηλεπικοινωνίες οφείλεται σε “μια ορισμένη μετριοπάθεια στον ρυθμό ανάπτυξης του 5G στην Ινδία, η οποία σήμαινε ότι η ανάπτυξη εκεί δεν ήταν πλέον αρκετή για να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στη Βόρεια Αμερική“.

Η εταιρεία εξακολουθεί να προβλέπει ότι οι καθαρές πωλήσεις για ολόκληρο το έτος θα κυμαίνονται από 23,2 δισεκατομμύρια ευρώ έως 24,6 δισεκατομμύρια ευρώ, παραμένοντας πιστή στην πρόβλεψή της.

Οι αριθμοί της Nokia ακολουθούν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που δημοσίευσε η Ericsson της Σουηδίας την Τετάρτη, τα οποία έδειξαν μείωση των εσόδων και παρόμοια θέματα στη Βόρεια Αμερική.

Ο CEO της Ericsson, Borje Ekholm, προειδοποίησε σε μια δήλωσή την Τετάρτη ότι η “βασική αβεβαιότητα που επηρεάζει” την επιχείρηση των κινητών δικτύων θα διατηρηθεί μέχρι το 2024, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ανάκαμψη των κατασκευαστών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών.

Δείτε επίσης: Έρχεται το Nokia XR21: Ποιες οι προδιαγραφές του;

Η απόφαση της Nokia να περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας μετά από την 69% πτώση των κερδών της, αναμένεται να επηρεάσει σοβαρά τη συνολική της λειτουργία και το εργατικό της δυναμικό. 

Επιπτώσεις στους εργαζόμενους 

  • Oι περικοπές θέσεων εργασίας θα έχουν μεγάλες συνέπειες στο εργατικό δυναμικό της Nokia, ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι άμεσα επηρεασμένοι από αυτό το μέτρο. Το προσωπικό θα αντιμετωπίσει αβεβαιότητα και την απώλεια της εργασίας τους.
  • Επιπλέον, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πίστης και της δέσμευσης των εργαζομένων προς την εταιρεία.

Επιπτώσεις στη λειτουργία της εταιρείας 

  • Η εταιρεία θα πρέπει να αναθεωρήσει τις λειτουργικές της διαδικασίες και τις στρατηγικές για να συμπεριλάβει τη μειωμένη εργατικού δυναμικού.
  • Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Nokia, καθώς και στους χρόνους παράδοσης.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS