ΑρχικήinetΗ Samsung ξεπέρασε την Apple το 1ο τρίμηνο του 2023 χάρη στο...

Η Samsung ξεπέρασε την Apple το 1ο τρίμηνο του 2023 χάρη στο Galaxy S23

Σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας πληροφοριών αγοράς TrendForce, το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν δύσκολο για την αγορά smartphone με όλους τους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν πτώση στις πωλήσεις, εκτός από τη Samsung.

Δείτε επίσης: Το Samsung Galaxy S25 Ultra θα έχει μια δεύτερη οθόνη;

Samsung

Η Apple κατέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022 λόγω της ισχυρής ζήτησης για το iPhone 14, παρόλο που η Samsung απέστειλε περισσότερες μονάδες κατά τη διάρκεια του έτους. Όπως προβλεπόταν, η Samsung ξεπέρασε την Apple κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, με μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας της σειράς Galaxy S21. Η εταιρεία πούλησε 61,5 εκατομμύρια μονάδες κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου, οπότε σημείωσε αύξηση 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της Apple μειώθηκαν κατά 27,5% στις 53,3 εκατομμύρια μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το 78% της σειράς των iPhone ανήκει στην οικογένεια iPhone 14.

Σύμφωνα με τη συνολική τάση της αγοράς, οι Oppo, Xiaomi και Vivo είδαν μείωση στις πωλήσεις τους το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Oppo, καθώς και οι θυγατρικές της Realme και OnePlus, πούλησαν 26,8 εκατομμύρια τηλέφωνα κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, αλλά ο αριθμός αυτός ήταν μικρότερος κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δείτε ακόμα: Samsung: Δίνει μια μέρα άδεια στους υπαλλήλους κάθε μήνα!
Apple

Η Xiaomi απέστειλε 26,5 εκατομμύρια μονάδες από τα Redmi και Poco της, μειωμένες κατά 27,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι συνολικές πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της Vivo και του υπο-εμπορικού σήματος iQoo ήταν 20 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο, μειωμένες κατά 14,2%.

Ολικά, οι πωλήσεις smartphone κατά το τρίμηνο αυτό ήταν οι χειρότερες από το 2014, φθάνοντας τις 250 εκατομμύρια μονάδες. Σε σύγκριση με πέρυσι, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 19,5%. Αυτό οφείλεται πιθανόν στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως. Αντίθετα, απεστάλησαν 301 εκατομμύρια smartphone κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Προβλέπεται ότι οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι κάπως καλύτεροι. Προβλέπεται αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 5% το τρέχον τρίμηνο σε 260 εκατομμύρια μονάδες. Είναι απίθανο η Apple και η Samsung να συμβάλουν σε αυτή την αύξηση, αφού και οι δύο εταιρίες μπορεί να δουν μείωση στις πωλήσεις τους.

Δείτε επίσης: Samsung: Self repair πρόγραμμα για την Νότια Κορέα

Πιθανότατα η ζήτηση για τη σειρά Galaxy S23 θα μειωθεί αυτό το τρίμηνο και θα οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων κατά 10%. Είναι δυνατόν να παρουσιαστεί μεγαλύτερη πτώση, περίπου στο 20%, στη μετοχή της Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS