ΑρχικήinetM4 Mac Mini: Τι γνωρίζουμε για τον νέο υπολογιστή της Apple

M4 Mac Mini: Τι γνωρίζουμε για τον νέο υπολογιστή της Apple

Η Apple εργάζεται για να ανανεώσει ολόκληρη τη σειρά Mac με τσιπ της σειράς M4 και το Mac mini θα μπορούσε να λάβει ενημέρωση στα τέλη του 2024. Η Apple αναμένεται να παραλείψει το τσιπ M3, πηγαίνοντας κατευθείαν από το M2 στο M4.

Δείτε επίσης: Πώς να παίξετε Windows παιχνίδια στο Mac σας με το Whisky 

Παρακάτω παρουσιάζουμε όλα όσα γνωρίζουμε για την ανανέωση του Mac mini μέχρι στιγμής.

M4 Mac Mini

Σχέδιο

Η Apple δεν έχει αλλάξει το σχεδιασμό του Mac mini εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν φήμες για ενημέρωση του σχεδίου που θα κυκλοφορήσει το 2024. Η Apple έκανε το Mac mini λίγο πιο παχύ και ελαφρύτερο όταν ανανεώθηκε το 2023, και το ίδιο σχέδιο πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί και για το μοντέλο του 2024.

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε τον Ιανουάριο ότι το “επόμενο νέο Mac mini” με τσιπ M4, θα έχει το ίδιο “σχέδιο“. Το 2021, υπήρχαν φήμες ότι η Apple εργαζόταν πάνω σε ένα Mac mini με κάλυμμα από πλεξιγκλάς και άλλες σχεδιαστικές αλλαγές, αλλά αυτή η συσκευή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Το Mac mini είναι το μικρότερο, πιο φορητό επιτραπέζιο μηχάνημα της Apple, με διαστάσεις 7,75 ίντσες σε μήκος και 1,41 ίντσες πάχος. Το Mac mini προορίζεται για σύνδεση σε αυτόνομη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι και δεν συνοδεύεται από αυτά τα αξεσουάρ.

Δείτε ακόμα: Το iPad δεν αντικαθιστά το MacBook!

Μ4 Τσιπ

Το Mac mini θα είναι εξοπλισμένο με τα τσιπ M4 και M4 Pro της Apple, με την Apple να παρακάμπτει εντελώς τη σειρά M3 και να πηγαίνει από το M2 στο M4. Η εταιρεία παρουσίασε το τσιπ M4 στο iPad Pro το οποίο είναι κατασκευασμένο σε τεχνολογία 3 νανομέτρων δεύτερης γενιάς. Σε σύγκριση με το τσιπ M2, το τσιπ M4 προσφέρει 50 τοις εκατό ταχύτερη απόδοση CPU και έως και 4 φορές ταχύτερη απόδοση ανταπόκρισης.

Apple

Το τσιπ M4 διαθέτει CPU 10 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων. Υπάρχει μια παραλλαγή του M4 με CPU 9 πυρήνων, αλλά η Apple είναι απίθανο να τη χρησιμοποιήσει στο Mac mini, αντί να την κρατήσει για το iPad Pro και ένα μελλοντικό MacBook Air.

Υπάρχει επίσης μια πιο προηγμένη Neural Engine 16 πυρήνων και η GPU υποστηρίζει επιταχυνόμενη από υλικό ανίχνευση ακτίνων, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη με το ‌M2‌. Σύμφωνα με την Apple, το Neural Engine στο τσιπ M4 είναι μια «απόλυτη δύναμη για την τεχνητή νοημοσύνη».

Δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το M4 Pro γιατί αυτό το τσιπ δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι αργότερα μέσα στο έτος.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τον αποθηκευτικό χώρο στο Mac σας

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το Mac mini θα ανανεωθεί μαζί με τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών στα τέλη του 2024.

Το Mac mini ανανεώθηκε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2023, επομένως θα είναι σχεδόν δύο ετών όταν ενημερωθεί. Η Apple κάνει συχνά ανανεώσεις Mac τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, οπότε μπορούμε να δούμε το M4 ‌Mac mini κάποια στιγμή σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS