ΑρχικήinetΤο iPad δεν αντικαθιστά το MacBook!

Το iPad δεν αντικαθιστά το MacBook!

Έπειτα από κριτικές που υποστηρίζουν πως οι περιορισμοί του iPadOS δεν επιτρέπουν στο νέο iPad Pro να αντικαταστήσει εύκολα ένα MacBook Pro, η Apple τονίζει, ότι οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν συμπληρωματικά.

ipad macbook

Με άλλα λόγια, αγοράστε και τα δύο. Το ζήτημα του iPadOS που φαινομενικά δεν είναι τόσο ικανό όσο το hardware στο iPad Air και το iPad Pro, έχει τονιστεί σε όλες τις πρόσφατες κριτικές της νέας έκδοσης.

Δείτε περισσότερα: iPad Air και iPad Pro εξοπλίζονται με τη λειτουργία «Battery Health»

Ωστόσο, η Joanna Stern της Wall Street Journal έθεσε το ζήτημα σε ένα στέλεχος της Apple, σχετικά με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η χρήση του iPad Pro με το iPadOS. Και πώς, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις το νέο iPad Pro μπορεί πραγματικά να έχει καλύτερη απόδοση από ένα MacBook Pro, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να είναι η μοναδική υπολογιστική συσκευή κάποιου.

“Δεν τις βλέπουμε ως ανταγωνιστικές συσκευές. Τις βλέπουμε ως συμπληρωματικές συσκευές”, δήλωσε ο Tom Boger, αντιπρόεδρος της Apple για το τμήμα μάρκετινγκ προϊόντων iPad και Mac, απευθυνόμενος σε εκείνη.

Σύμφωνα με τον Tom Boger, η Apple πάντα θεωρούσε το iPad ως μια κατ’ εξοχήν συσκευή αφής. Αντίθετα, το Mac, σε όποια μορφή του κι αν αναφερόμαστε, έχει σχεδιαστεί για ό,τι αυτός περιέγραψε ως «έμμεση διαχείριση», όπου η λειτουργία του επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης αξεσουάρ όπως το πληκτρολόγιο και το trackpad.

Η Joanna Stern ρώτησε τον Tom Boger, αν η Apple θα εξετάσει ποτέ την πιθανότητα να κυκλοφορήσει έναν Mac με οθόνη αφής.

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουμε αλλάξει γνώμη», απάντησε. Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες για Mac με οθόνες αφής.

ipad macbook

Διαβάστε επίσης: Αυτό το κόλπο αποκαλύπτει εάν μια μπαταρία είναι γεμάτη ή άδεια

Ο Tom Boger δεν προχώρησε περαιτέρω και δεν επιβεβαίωσε το φημολογούμενο για το 2022 -που πιθανόν αποτελεί μάλλον μια ευσεβή προσδοκία- ότι η Apple είχε σχέδια να ενσωματώσει το macOS σε iPads με M2 chip.

Πηγή: appleinsider

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS