ΑρχικήinetΑυτό το κόλπο αποκαλύπτει εάν μια μπαταρία είναι γεμάτη ή άδεια

Αυτό το κόλπο αποκαλύπτει εάν μια μπαταρία είναι γεμάτη ή άδεια

Όταν το τηλεχειριστήριό σας δεν ανταποκρίνεται πλέον ή το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού σας σταματά να λειτουργεί, αντιμετωπίζετε συχνά την ερώτηση: Τελείωσαν οι μπαταρίες ή η συσκευή είναι ελαττωματική;

Δείτε επίσης: iPad Air και iPad Pro εξοπλίζονται με τη λειτουργία «Battery Health»

μπαταρία

Ένα πολύ απλό, εξαιρετικά έξυπνο τεστ προσφέρει έναν γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο για να ελέγξετε την πραγματική κατάσταση φόρτισης μιας μπαταρίας, εμποδίζοντάς σας να απορρίψετε άσκοπα τις καλές ή να αγοράσετε νέες χωρίς να χρειάζεται.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν τη δοκιμή είναι η μπαταρία που θέλετε να ελέγξετε. Εάν υπάρχει, έχετε μαζί και μια καινούργια για να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα: Η σειρά iPhone 16 θα προσφέρει επιτέλους ταχύτερη φόρτιση

Πώς λειτουργεί το κόλπο

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια επίπεδη και σταθερή επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι, μπροστά σας.
  • Ρίξτε την μπαταρία κάθετα στην επιφάνεια από ύψος περίπου 20 εκατοστών.
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς χτυπά στην επιφάνεια και πώς συμπεριφέρεται στη συνέχεια: Μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία συνήθως πέφτει στο πλάι και παραμένει στη θέση της. Μια άδεια από την άλλη πλευρά, συχνά αναπηδά μερικά εκατοστά.

Οι αλκαλικές μπαταρίες περιέχουν μια ουσία που μοιάζει με τζελ που απορροφά την κρούση όταν είναι πλήρως φορτισμένη. Όταν η μπαταρία είναι άδεια, αυτή η ουσία στεγνώνει και σκληραίνει, καθιστώντας την πιο πιθανό να αναπηδήσει.

Δείτε επίσης: Tesla: Νέες απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Supercharger

Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με αυτές τις 4 συμβουλές

  • Απενεργοποιήστε σωστά τις συσκευές: Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει πλήρως τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ακόμη και σε κατάσταση αναμονής, ορισμένες συσκευές μπορούν να συνεχίσουν να καταναλώνουν ενέργεια, οπότε η ολική απενεργοποίηση είναι απαραίτητη.
  • Αφαιρέστε τις μπαταρίες: Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφαιρέστε τις μπαταρίες εντελώς. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει την απώλεια ενέργειας, αλλά προστατεύει επίσης από διαρροή, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τη συσκευή.
  • Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες: Μην αποθηκεύετε τις μπαταρίες σε μέρη με υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το υπερβολικό κρύο ή ζέστη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις χημικές διεργασίες και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.
  • Χρησιμοποιήστε μπαταρίες ίδιου τύπου: Μην αναμιγνύετε παλιές και νέες μπαταρίες στην ίδια συσκευή και αποφύγετε να συνδυάζετε διαφορετικές μάρκες ή τύπους (όπως αλκαλικές και NiMH). Τα διαφορετικά επίπεδα τάσης και οι ρυθμοί εκφόρτισης μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους.

Πηγή: pcworld

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS