ΑρχικήHow ToTips για να “αποσυνδεθείτε” από τις ηλεκτρονικές συσκευές

Tips για να “αποσυνδεθείτε” από τις ηλεκτρονικές συσκευές

Στην εποχή μας, η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Με την πάροδο του χρόνου το διαδίκτυο και οι ηλεκτρονικές συσκευές  χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε όλους τους τομείς, γεγονός που οφείλεται στις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις. Η ολοένα αυξανόμενη εισβολή της τεχνολογίας  δεν έχει ωστόσο μόνο θετικές συνέπειες αλλά και αρνητικές καθώς οι άνθρωποι τείνουν να μην απολαμβάνουν στιγμές τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής, απορροφημένοι από την τεχνολογία και τις συσκευές. Επομένως,  η “αποσύνδεση” από την τεχνολογία κρίνεται απαραίτητη. Υπάρχουν ορισμένα έξυπνα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από συσκευές, μηνύματα και κοινωνικά μέσα και γενικότερα από την υπερβολική δόση της τεχνολογίας και να συνδεθείτε περισσότερο με τον πραγματικό κόσμο.

Ένα σημαντικό πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να αφοσιώνετε ποιοτικό χρόνο στην διαμόρφωση και την οργάνωση του προσωπικού σας χώρου, του σπιτιού σας.

  • Διαρρυθμίστε το σπίτι σας με τέτοιον τρόπο ώστε να συγκεντρώσετε τους υπολογιστές σε έναν χώρο όπως το γραφείο σας ή να φτιάξετε ένα playroom. Η κρεβατοκάμαρά σας και ένα άλλο δωμάτιο ή γωνιά, που συνηθίζετε να περνάτε πολύ χρόνο,θα πρέπει να στερούνται όλων των ηλεκτρονικών.
  • Απομακρύνετε τους φορτιστές των συσκευών. Οι ήχοι και οι δονήσεις από μια συσκευή φόρτισης μπορούν να διακόψουν την ηρεμία και την χαλάρωσή σας.
  • Κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας off-limit στις ηλεκτρονικές συσκευές. Αποφύγετε να φέρετε το τηλέφωνο, το tablet ή την τηλεόρασή σας μέσα. Οι οθόνες συσκευών εκπέμπουν ένα φως, το οποίο μπορεί να σας δημιουργήσει υπερένταση ή να διαταράξει τον ύπνο σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ούτως ή άλλως δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιμούνται πολλές ώρες, πόσο μάλλον όταν ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά gadgets.tips για καλό ύπνο
  • Απενεργοποιήστε το ξυπνητήρι σας τα σαββατοκύριακα. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, συμπληρώστε μία ώρα από την ώρα που θα αφοσιώνατε κανονικά στο διαδίκτυο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να αυξήσει το άγχος. Άλλωστε συνιστώνται 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά.
  • Κατεβάστε έναν ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη που σας ειδοποιεί μετά από 30 έως 60 λεπτά χρήσης του διαδικτύου. Πολλές φορές τείνετε να χρησιμοποιείτε υπερβολικά ηλεκτρονικά gadgets επειδή ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα όταν απορροφάτε πληροφορίες.

Ένα από τα tips που μπορεί να σας φανoύν ιδιαίτερα χρήσιμα είναι να απασχοληθείτε με μη ψηφιακές δραστηριότητες.

  • Επικοινωνήστε με οικεία σας πρόσωπα με ένα τηλεφώνημα ή αυτοπροσώπως. Αποφύγετε τα απρόσωπα μηνύματα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Αποκτήστε μεγαλύτερη επαφή με την φύση. Απομακρυνθείτε από τα μεγάλα αστικά κέντρα και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης μακριά από την φασαρία και το άγχος της ρουτίνας. Παράλληλα, αποφύγετε να ασχοληθείτε με το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της απόδρασής σας.
  • Βρείτε ένα χόμπι. Ασχοληθείτε με αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες και κατά προτίμηση ομαδικές.
  • Κανονίστε με τους φίλους σας να κάνετε μία η παραπάνω μέρες την βδομάδα κάτι όλοι μαζί, χωρίς να ασχοληθείτε με τα τηλέφωνά σας.tips για επικοινωνία χωρίς συσκευές
  • Αφοσιώστε χρόνο στον εαυτό σας. Απομακρυνθείτε τουλάχιστον μία φορά την βδομάδα από όλους και από όλα και διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική και φάτε το αγαπημένο σας γεύμα.
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και δημιουργήστε μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε,να χαλαρώσετε και να “φορτίσετε τις μπαταρίες σας”.tips για χαλάρωση χωρίς συσκευές
  • Προγραμματίστε διακοπές για κάποιες μέρες μέσα στον χρόνο και ξεφύγετε από την ρουτίνα. Αποκτήστε νέες εμπειρίες και συνδεθείτε περισσότερο με τον κόσμο γύρω σας.αποσύνδεση από συσκευές

Αυτά ήταν κάποια βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να “αποσυνδεθείτε” από τον εικονικό κόσμο και να αρχίσετε να απολαμβάνετε τον πραγματικό κόσμο.

 

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS