ΑρχικήsecurityΔεν μπορείτε να συνδεθείτε στο LastPass; Δεν είστε μόνοι!

Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο LastPass; Δεν είστε μόνοι!

Η υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης LastPass αντιμετωπίζει σήμερα μια σημαντική διακοπή λειτουργίας, καθώς χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και στους κωδικούς αυτόματης συμπλήρωσης, με ορισμένους να αναφέρουν ζητήματα που διαρκούν εδώ και ημέρες.

LastPass

Οι αναφορές χρηστών σχετικά με τα θέματα σύνδεσης έχουν πλημμυρίσει το Twitter, αλλά και το forum της εταιρείας Reddit και DownDetector. Οι χρήστες αναφέρουν ότι έλαβαν το ακόλουθο σφάλμα κατά την προσπάθεια σύνδεσης: “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την επικοινωνία με το server LastPass. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.” Τόσο οι προσωπικοί χρήστες όσο και οι επιχειρήσεις επηρεάζονται.

Σύμφωνα με αναφορές, το προσωπικό υποστήριξης του LastPass είτε δεν ανταποκρίνεται, είτε αρνείται να αναφέρει τυχόν τεχνικό ζήτημα. Παρά τα γεγονότα που αναφέρθηκαν ήδη από τρεις μέρες, η εταιρεία ενημέρωσε σήμερα το status page αναφέροντας το περιστατικό, ούτε παρέσχε κάποιο είδος εξήγησης ή χρήσιμη βοήθεια στο userbase.

“Το γεγονός ότι η LastPass αρνείται στο Twitter ότι υπάρχει κάποιο θέμα λειτουργίας όταν πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ζητήματα server auth και δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση υποστήριξης σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ την υπηρεσία“, δήλωσε ένας χρήστης στο Reddit. “Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν μπορώ να συνδεθώ, αλλά η έλλειψη ανταπόκρισης της εταιρείας. Πρέπει να είσαι σε θέση να εμπιστεύεσαι τον διαχειριστή των κωδικών σου και τώρα δεν μπορώ.”

LastPass

LastPass

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες στο Twitter, τα προβλήματα φαίνεται να επηρεάζουν μόνο τους χρήστες με λογαριασμούς LastPass που χρονολογούνται από το 2014 ή πριν.

LastPass

Στο DownDetector, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τους servers της – γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρίζες αυτής της διακοπής λειτουργίας μπορεί να είναι σε μια συνιστώσα του software.

“Γνωρίζουμε και διερευνούμε τις αναφορές από ορισμένους πελάτες του LastPass που αντιμετωπίζουν προβλήματα και λαμβάνουν σφάλματα κατά την προσπάθεια σύνδεσης. Αυτή τη στιγμή δεν εντοπίστηκαν ζητήματα υπηρεσιών“.

Η εταιρεία χαρακτήρισε την διακοπή ως «ένα ζήτημα με περιορισμένο αντίκτυπο» και είπε ότι «οι μηχανικοί υπολογιστών εργάζονται για την επίλυση του θέματος».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS