Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:37
Αρχική inet Το Mindful Break από την Google σας υπενθυμίζει να κάνετε διαλείμματα

Το Mindful Break από την Google σας υπενθυμίζει να κάνετε διαλείμματα

Το Mindful Break είναι μια δωρεάν επέκταση για το Chrome, κατασκευασμένη από την Google, που έχει σχεδιαστεί για να υπενθυμίζει στους χρήστες να κάνουν διαλείμματα, καθώς και να παρέχει συμβουλές για το πώς να ξοδέψετε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Break

Η επέκταση Mindful Break, που έχει σχεδιαστεί για όποιον εργάζεται στον υπολογιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι κατά βάση μια απλή εφαρμογή που προσφέρει δύο κύριες λειτουργίες:

  • Προβολή ειδοποιήσεων στο χρήστη ως υπενθυμίσεις ολιγόλεπτης διακοπής από την εργασία.
  • Προβολή συμβουλών και ασκήσεων για την εκμετάλλευση του χρόνου διακοπής.

Το να κάθεστε μπροστά από έναν υπολογιστή για οκτώ ή και περισσότερες ώρες,  δεν είναι ιδιαίτερα υγιές, ειδικά εάν δεν κάνετε τακτικά διαλείμματα. Αυτά τα διαλείμματα, μικρά και μεγάλα, είναι απαραίτητα για την υγεία σας.

Το Mindful Break μπορεί να σας βοηθήσει να μην ξεχαστείτε και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, καθώς επίσης να χρησιμοποιείτε αυτά τα διαλείμματα με κάτι που έχει νόημα. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στην τεχνολογία της πληροφορικής συνηθίζουν να περνούν τα διαλείμματα τους μπροστά στον υπολογιστή, κάνοντας άλλες δραστηριότητες.

Η επέκταση προσθέτει ένα εικονίδιο στην κύρια γραμμή εργαλείων του Chrome με την οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο εμφανίζονται κάποιες συμβουλές και επιλογές για να κάνετε ασκήσεις αναπνοής.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “try a breathing exercise” (Δοκιμάστε μια άσκηση αναπνοής) εμφανίζεται ένα κλιπ ενός λεπτού που σας βοηθά να εισπνέετε και να εκπνέετε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Υπάρχει μια επιλογή για προβολή πλήρους οθόνης για να παραμείνετε επικεντρωμένοι στην άσκηση και να μην αποσπάται η προσοχή σας από την οθόνη.

Το Mindful Break δεν θα εμφανίσει τις ειδοποιήσεις από προεπιλογή. Το προεπιλεγμένο διάστημα ειδοποίησης έχει ρυθμιστεί να μην στέλνει καμία. θα πρέπει να ανοίξετε τις επεκτάσεις στον Chrome (chrome://extensions) για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από εκεί.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν την εμφάνιση ειδοποιήσεων ανά διαστήματα, π.χ. κάθε 2 ώρες, σε συγκεκριμένη ώρα, π.χ. 12:00 μ.μ. ή τυχαία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορείτε να περιορίσετε τις ειδοποιήσεις ώστε να εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και να καθορίσετε τον τύπο ειδοποίησης που θέλετε να χρησιμοποιεί η επέκταση. Υποστηρίζονται οι ειδοποιήσεις του προγράμματος περιήγησης, οι ήχοι ή οι ειδοποιήσεις με εικονίδια.

Η επέκταση λειτουργεί εκτός σύνδεσης και απαιτεί μόνο δικαιώματα ειδοποιήσεων κατά την εγκατάσταση. Δεν έχει ενημερωθεί από το 2017. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Συνοπτικά:
Το Mindful Break είναι μια χρήσιμη επέκταση για τους χρήστες του Chrome και μπορεί να εκτελεστεί και σε άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium. Έχει σαν σκοπό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή.
Η επέκταση προτείνει μόνο ασκήσεις αναπνοής. Θα ήταν υπέροχο αν υποστήριζε και άλλες ασκήσεις που σχετίζονται με την υγεία, π.χ. για τα μάτια ή τέντωμα των μυών κλπ.
Υπάρχουν λογισμικά για υπολογιστές, όπως το Eye Defender ή Break Taker, που προσφέρουν παρόμοια λειτουργία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In Depth IT Security News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...